Лохвицька районна рада

Відбулося засідання Координаційної ради

Переглядів: 1052

05 лютого відбулося засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.

У зібранні, яке провів голова районної ради Анатолій Храпаль, взяли участь голова районної державної адміністрації Володимир Рязанов, перший заступник голови райдержадміністрації Ольга Папірненко, заступник голови райдержадміністрації Олександр Єсіков, начальник фінансового управління райдержадміністрації Тетяна Клименко, військовий комісар Лохвицького РВК Микола Шиян, міський голова Заводської  міської ради Віталій Сидоренко, сільські голови.

Члени Координаційної ради розглянули шість питань порядку денного, а саме:  «Про затвердження звіту про виконання районного бюджету за 2017 рік», «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2018 рік», «Про проект Програми поводження з твердими побутовими відходами у Лохвицькому районі на період 2018-2021 роки», «Про обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області»  та  «Про питання порядку денного дев’ятнадцятої  сесії районної ради сьомого скликання».

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Тетяна Клименко інформувала присутніх про затвердження звіту про виконання районного бюджету за  2017 рік та про внесення змін до показників районного бюджету на 2018 рік. Члени Координаційної ради при розгляді бюджетних питань  обговорили механізми та можливості наповнення бюджетів усіх рівнів та зупинились детальніше на важливому питанні -  утриманні та фінансуванні дошкільних навчальних  закладів району.

Про проект Програми поводження з твердими побутовими відходами у Лохвицькому районі на період 2018-2021 роки доповів заступник голови райдержадміністрації Олександр Єсіков, який детально зупинився на будівництві сортувальної станції в м. Лохвиця, придбанні контейнерів для району та наголосив на важливості прийняття відповідної програми та її реалізації в Лохвицькому районі.

Про  обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області інформував провідний спеціаліст районної ради, координатор районного ресурсного центру Василь Солонуха. Він озвучив  зміни в умовах проведення конкурсу у 2018 році, зокрема, було виключено неінноваційні напрямки такі як заміна вікон, дверей, утеплення будинків, ремонт дахів, натомість уведено напрямки, що стосуються продуктів  IT-технологій, програм  «Безпечне місто» та ін.

Голова районної ради Анатолій Храпаль обговорив із членами Координаційної ради можливості створення в районі кооперативів для  збору молока від населення для подальшої його промислової переробки.

Насамкінець голова районної ради ознайомив присутніх з проектом порядку денного дев’ятнадцятої сесії  районної ради сьомого скликання та запросив керівників громад взяти  участь у пленарному засіданні.



« повернутися до списку новин