Лохвицька районна рада

Мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв голодоморів

Переглядів: 918

        24 листопада на території Покровського міського кладовища відбувся мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв голодоморів «Чорне крило голодоморів».

       Зі  словами скорботи перед присутніми виступили голова районної ради Анатолій Храпаль, перший  заступник голови районної державної адміністрації Ольга Папірненко, заступник міського голови  Сергій  Шрамко.

            Анатолій Храпаль у своєму виступі, зокрема, наголосив:

 -  Дійсно, це наша національна трагедія, від спогадів про яку навіть через багато років холоне в жилах кров та завмирає серце. На щедрому українському чорноземі вмирали у страшних муках ні в чому не винні люди. Кожен метр української землі вкривався безіменними могилами. Силами  спецзагонів,  військ та міліції Україна була перетворена на величезний концтабір, в якому випробувалася зброя масового знищення - знищення українців голодом.  Важливо, щоб ми цю правду знали і ніколи не забували, бо це частина історії нашої країни.

       В пам'ять за жертвами Голодоморів була проведена панахида та покладено квіти до могил. Жертв Голодоморів присутні вшанували хвилиною мовчання. 



« повернутися до списку новин