Лохвицька районна рада

Відкриття меморіальної дошки Герою АТО

Переглядів: 1212

 9 червня на приміщенні Лохвицького медичного училища відкрили меморіальну дошку на честь Олександра Олеговича Вознюка, молодшого сержанта морської піхоти, нашого земляка, випускника медучилища і Героя, який віддав життя за Україну. 2 березня 2017 року Олександр загинув унаслідок підриву на міні поблизу Маріуполя.

Участь у відкритті меморіальної дошки взяли голова районної ради Анатолій Храпаль, заступник голови районної державної адміністрації Олександр Єсіков, міський голова Лохвицької міської ради Віктор Радько, військовий комісар Лохвицького районного військового комісаріату Микола Шиян, родичі, друзі та бойові побратими загиблого, представники духовенства,  трудовий колектив та студенти училища, громадськість міста.

Виступаючи перед присутніми, голова районної ради Анатолій  Храпаль сказав, що кожен, хто колись навчався в стінах цього навчального закладу, так чи інакше залишає по собі певну пам’ять, Олександра тут завжди пам’ятатимуть і шануватимуть як справжнього патріота, як  приклад мужності і героїзму. Він щиро подякував батькам, які виростили гідного сина, а також педагогам, які вчили Олександра в студентські роки.

Багато теплих слів прозвучало цього дня на адресу Героя. І його наставники, і друзі, і бойові побратими згадували про нього як про прекрасну людину, надійного друга і товариша, доброго і люблячого сина З рук бойового командира Олександра батько Героя отримав орден “За мужність” ІІІ ступеня, яким Сашко був нагороджений посмертно відповідно до указу Президента України.  Не залишили нікого байдужими і проникливі, немов пророчі вірші Сашка, які  також лунали у залі.

Архиєпископ Полтавський і Кременчуцький Федір очолив поминальну службу, освятив меморіальну дошку, а всі присутні помолились за упокій душі загиблого героя. Владика Федір наголосив, що Олександр мав світлу і добру душу, жив, керуючись справжніми християнськими цінностями, а його життєвий шлях та подвиг має бути прикладом для кожного з нас, дороговказом на шляху до нашої спільної перемоги у війні з агресором.

Хвилюючими були, звичайно, слова батька загиблого, протоієрея Георгія Лобачевського, настоятеля Храму всіх Святих УПЦ КП м. Лубни, який від усієї душі подякував всім за підтримку та й за те, що прийшли вшанувати пам'ять  його сина.Мітинг-реквієм закінчився  покладанням квітів до меморіальної дошки. 

 

 



« повернутися до списку новин