Лохвицька районна рада

Святкування Дня місцевого самоврядування та пленарне засідання 17 сесії районної ради сьомого скликання.

Переглядів: 972

 7 грудня відбулися урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування та пленарне засідання 17 сесії районної ради сьомого скликання. Вів засідання сесії голова районної ради Анатолій Храпаль.

       

     

   У роботі пленарного засідання та урочистостях взяли участь  голова районної державної адміністрації, депутат районної ради Володимир Рязанов,  перший заступник голови райдержадміністрації Ольга Папірненко, заступник голови райдержадміністрації Олександр Єсіков,  депутат обласної ради Анатолій Власенко, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, міський і сільські голови,  ветерани та посадові особи органів місцевого самоврядування району, представники  засобів масової інформації.

        З вітальною промовою до присутніх у залі звернувся голова районної ради Анатолій Храпаль:

     -  Сьогодні  я вітаю усіх тих, хто служить громаді району та висловлюю безмежну вдячність за вашу працю. За кожним рішенням місцевих рад усіх рівнів стоїть велика робота всіх депутатів та посадових осіб органів місцевого самоврядування. Тому у цей день хочу щиро подякувати за сумлінну роботу керівникам та працівникам органів місцевого самоврядування, всьому депутатському корпусу району, які вносять посильний вклад у нашу спільну справу.

       Анатолій Храпаль, зокрема зазначив, що  - Працюючи від імені людей, всі ми маємо пам’ятати, що довіра громади до влади можлива лише тоді, коли ця влада є відповідальною, чесною і проводить свою діяльність  заради чіткої  мети  -  покращення життя громадян.

      Слова глибокої шани та поваги Анатолій Храпаль висловив на адресу ветеранів органів місцевого самоврядування району, а  також побажав усім присутнім миру та злагоди, процвітання та достатку, сили та  наснаги на добрі справи задля розвитку самоврядності.

     До вітань на адресу обранців територіальних громад приєднався і голова райдержадміністрації Володимир Рязанов. Кращих представників місцевого самоврядування нагороджено почесними грамотами та подяками.

       Так, Почесною грамотою Полтавської обласної ради був  нагороджений Володимир Рязанов, голова райдержадміністрації, депутат районної ради,  Грамотою Полтавської обласної ради  нагороджена Оксана Єресько, секретар Пісківської сільської ради.

       В Книгу відзнаки місцевого самоврядування Лохвицького району занесені та отримали відповідні посвідчення – Валентина Деменко, секретар Ісковецької сільської ради та Тетяна  Шевченко, секретар Гирявоісковецької сільської ради.

     Почесними грамотами районної ради були нагороджені Сергій  Добруля, депутат Лохвицької районної ради; Валентина Дашковська, депутат районної ради; Володимир Бур’ян, депутат Харківецької сільської ради; Валентина Гвоздовська, депутат Ісковецької сільської ради;  Олена Карась, депутат Безсалівської сільської ради; Марина Пальчик, головний бухгалтер Токарівської сільської ради.

      Творчий колектив Лохвицького районного Будинку культури подарував присутнім яскраві концертні номери.

      Після завершення урочистостей  відбулось засідання  17 сесії районної ради сьомого скликання.

     Першим на розгляд депутатів голова районної ради Анатолій Храпаль представив  звіт  про свою діяльність за період з листопада 2016 по листопад 2017 року. У звіті голова районної ради приділив велику увагу  роботі постійних депутатських комісій та президії районної ради, участі депутатів у пленарних засіданнях сесій, проектній діяльності громад, участі районної ради у бюджетному процесі, функціонуванню районних програм,  роботі управління комунальною власністю територіальних громад району. Після обговорення звіт голови районної ради було взято до відома.

     Депутати обговорили та схвалили Програму економічного та соціального розвитку Лохвицького району  району  на 2018 рік. Проект Програми  на розгляд депутатського корпусу представив начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури  райдержадміністрації Іван Яківець. Також  депутати внесли зміни до показників районного бюджету на 2017 рік.

     Сесія внесла зміни та доповнення до ряду районних програм, а саме: до  Програми економічного  і соціального розвитку Лохвицького району на 2017 рік., до Програми охорони довкілля у Лохвицькому районі на 2017-2021 роки, до районної цільової Програми комплексного  розвитку лісового господарства «Ліси Лохвиччини на період 2016-2025 роки», до районної Програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями, ветеранів війни, учасників антитерористичної операції та найбільш вразливих верств населення на 2013-2020 роки та до Програми фінансової підтримки Лохвицької районної газети «Зоря» на 2017-2018 роки.

      Депутати не підтримали проект рішення «Про зміни  у складі президії районної ради», натомість схвалили ряд питань, що стосуються комунальної власності територіальних громад району, а саме: про передачу майна бюджетних закладів освіти спільної власності територіальних громад Лохвицького району в комунальну власність територіальної громади Лохвицької міської ради та про встановлення меморіальної дошки учаснику АТО Ларіну Миколі Миколайовичу.

      Депутати районної ради підтримали рішення, щодо направлення звернень до народного депутата України Руслана Богдана, щодо сприяння у розгляді проекту Закону України № 4660 від 13.05.2016 року «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільний транспорт» та до Служби автомобільних доріг у  Полтавській області, щодо сприяння у будівництві пункту габаритно-вагового контролю в с. Млини Лохвицького району.

       Насамкінець були затверджені  технічні  документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, наданих в оренду, та спільні розпорядження голови районної державної адміністрації та районної ради, прийняті у міжсесійний період.

     Після того, як були розглянуті всі питання порядку денного, голова районної ради Анатолій Храпаль закрив пленарне засідання сімнадцятої сесії Лохвицької районної ради сьомого скликання.



« повернутися до списку новин