Лохвицька районна рада

Відбулося пленарне засідання п’ятнадцятої сесії районної ради

Переглядів: 897

 3 серпня відбулося пленарне засідання п’ятнадцятої сесії районної ради сьомого скликання. У його роботі взяли участь голова районної державної адміністрації, депутат районної ради Володимир Рязанов, військовий комісар Лохвицького РВК Микола Шиян, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, сільські голови,  представники засобів масової інформації, представники громадськості. Провів пленарне засідання голова районної ради Анатолій Храпаль.

Депутати почали роботу з включення до порядку денного двох додаткових питань, що були напрацьовані в ході роботи постійних депутатських комісій, а саме: «Про внесення змін та доповнень до районної Програми «Територіальна оборона» на 2017-2019 роки» та «Про Звернення депутатів Лохвицької районної ради Полтавської області до Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області».

Сформувавши порядок денний, депутати перейшли безпосередньо до розгляду проектів рішень. Першими були опрацьовані питання, що стосуються наповнення та формування районного бюджету. Про виконання районного бюджету за І півріччя 2017 року та про внесення змін до нього інформувала начальник фінансового управління районної державної адміністрації Тетяна Клименко. Депутати затвердили звіт про виконання бюджету за І півріччя 2017 року по доходах у сумі 228 046 118 грн. та видатках у сумі 223 419 149  грн., а також внесли зміни до показників районного бюджету, врахувавши при цьому пропозиції депутатів, що надходили в ході роботи постійних комісій. У  обговоренні даного питання взяли участь депутати Євген Севастьянов, Микола Голінко, Олексій Маляренко, Володимир Рязанов, Михайло Євтодій, Петро Чорний. 

З інформацією про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності місцевої  прокуратури на території Лохвицького району за перше півріччя 2017 року  виступив заступник керівника Лубенської місцевої прокуратури Віктор Фурса. Він надав відповіді на запитання депутатів Анатолія Величка, Петра Чорного, Михайла Євтодія, що стосувалися роботи правоохоронних органів на території району, окремих фактів порушень чинного законодавства, що стали відомі представникам депутатського корпусу, та роботи Лохвицького районного суду  у зв’язку з відсутністю суддів. Зрештою, інформацію про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності місцевої  прокуратури на території Лохвицького району за перше півріччя 2017 року було взято до відома.

 Депутати внесли зміни до Програми економічного і соціального розвитку Лохвицького району на 2017 рік, районної Комплексної програми профілактики правопорушень на 2016 – 2020 роки, Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Лохвицькому районі на 2016-2018 роки та районної Програми «Територіальна оборона» на 2017-2019 роки, а також взяли до відома інформацію про хід виконання Програми розвитку  та підтримки аграрного комплексу Лохвицького  району за пріоритетними напрямками на період до 2020 року, рекомендувавши управлінню агропромислового розвитку РДА продовжити роботу по виконанню заходів передбачених Програмою.

 Було розглянуто низку питань по затвердженню технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок різної форми власності на території району. Не дивлячись на позитивні рекомендації профільної постійної комісії, яка напередодні детально опрацювала кожне питання, забракло голосів на підтримку двох із дев’яти запропонованих проектів рішень, а саме: «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, наданої в оренду гр. Шамрицькому Г.Г.  для ведення фермерського господарства на території Яхниківської сільської ради Лохвицького району Полтавської області» та «Про затвердження технічної документації з нормативної  грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, які знаходяться  в адміністративних  межах  Сенчанської сільської ради (за межами населених пунктів) Лохвицького району Полтавської області».

Останнім депутати розглянули питання «Про Звернення депутатів Лохвицької районної ради Полтавської області до Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області». Дане питання виникло в ході роботи постійних комісій у зв’язку зі стурбованістю представників депутатського корпусу ситуацією, що склалася в районі із виділенням та оформленням земельних ділянок для потреб учасників АТО, адже багатьом з них не вдалося отримати у власність землі вчасно і без перешкод. Активним було обговорення цієї болючої проблеми і в сесійному залі. Свої думки висловлювали депутати Лідія Борисенко, Юрій Прийма, Михайло Євтодій. Було надано слово керівникам місцевих землевпорядних організацій, що займаються розробленням проектів землеустрою, та начальнику Відділу у Лохвицькому районі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Василю Ємцю. Зрештою, депутати прийшли до висновку, що на даний момент слід все ж таки утриматися від прийняття даного Звернення та дати час землевпорядним організаціям району завершити виготовлення проектів землеустрою у термін до 1 вересня.

 У «Різному» слово мав депутат районної ради Микола Голінко, голова робочої групи з вивчення питання проведення будівельних робіт ТОВ «Харківецьке» на території колишньої ферми у с. Западинці Харківецької сільської ради, який повідомив про результати діяльності робочої групи на даний час.

Після того, як були розглянуті всі питання порядку денного, голова районної ради Анатолій Храпаль закрив пленарне засідання п’ятнадцятої сесії Лохвицької районної  ради сьомого скликання.

 



« повернутися до списку новин