Лохвицька районна рада

Працювала Координаційна рада

Переглядів: 833

18 травня відбулося засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.

У засіданні, яке провів голова районної ради Анатолій Храпаль, взяли участь голова районної державної адміністрації Володимир Рязанов, заступник голови райдержадміністрації Ольга Папірненко, голови міської та сільських рад району, керівники відділів та структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Голова районної ради Анатолій Храпаль ознайомив присутніх з питаннями, що пропонувалися на розгляд зібрання, а саме: про реалізацію Державної програми енергозбереження, про стан функціонування мережі поштового зв’язку в Лохвицькому районі та забезпечення доступності до послуг поштового зв’язку встановленого рівня якості, про обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області, про питання порядку денного 6 сесії районної ради 7 скликання.

По першому питанню доповідав в.о. керуючого Лохвицьким відділенням АТ «Державний ощадбанк» Сергій Шпитяк, який інформував присутніх про стан реалізації в районі державної програми енергоефективності для населення за участі АТ «Ощадбанк», що запрацювала у квітні 2015 року. Він повідомив, зокрема, що за період з квітня 2015 року було оформлено близько 40 кредитних заявок, по всіх клієнтах держава повністю виконала свої зобов’язання в частині повернення коштів. Він також детально розповів про умови та переваги банківської програми кредитування та закликав сільських голів до співпраці шляхом  проведення роз’яснювальної роботи з даного питання у своїх громадах.

По другому питанню інформувала начальник центрального відділення поштового зв’язку Ліна Шиян. Вона розповіла про стан мережі поштового зв’язку в районі, яка складається з 26 відділень поштового зв’язку (24-сільських та 2-міських), та підкреслила, що на даний час більшість ВПЗ працюють завдяки підтримці голів сільських рад, які роблять усе можливе для збереження відділень поштового зв’язку у своїх селах. Разом з тим, за її словами, на даний час гостро стоїть питання оптимізації мережі через нерентабельність деяких відділень поштового зв’язку. Так, з серпня 2016 року планується створення одного пересувного відділення поштового зв’язку на базі відділень у с. Бербениці, Луценки та Скоробагатьки.

Активну участь в обговоренні проблем оптимізації мережі поштових відділень та напрацюванні практичних рекомендацій взяли сільські голови Сергій Максютенко, Сергій Сердюк, Юрій Краснолуцький, Микола Безпалько, Григорій Пройдак, Сергій Макаренко. Всі вони наголошували на необхідності збереження діючої мережі та вдосконалення графіку роботи відділень, особливо у дні оплати населенням житлово-комунальних послуг.

Після тривалого обговорення учасники зібрання прийняли рішення найближчим часом обговорити дане питання у більш широкому колі за участі начальника центру поштового зв’язку в м. Лубни, якому підпорядковано відділення поштового зв’язку в нашому районі.

Про початок обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області у 2016 році інформував консультант голови районної ради Олександр Єсіков. Він розповів про новації обласного конкурсу,  напрями, за якими розроблятимуться проекти у 2016 році, обсяги співфінансування проектів-переможців по окремим категоріям учасників та закликав керівників громад до активної участі у конкурсі.

Насамкінець голова районної ради Анатолій Храпаль проінформував очільників громад про скликання 19 травня чергової сесії районної ради та ознайомив із проектом порядку денного пленарного засідання.



« повернутися до списку новин