Лохвицька районна рада

Чорнобиля чорні дзвони

Переглядів: 852

26 квітня у великому залі  засідань Лохвицької районної ради відбувся тематичний захід з нагоди  30 – роковин аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Вшанувати живих героїв Чорнобиля та віддати борг пам'яті загиблим землякам прийшли голова районної ради Анатолій Храпаль, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Завгородній, міський голова Лохвицької міської ради Віктор Радько, заступник голови Лохвицької районної громадської організації «Чорнобильці Лохвиччини» Анатолій Талашов, військовий комісар Лохвицького районного військового комісаріату Сергій Ніколаєнко, голова профкому ВАТ «Склоприлад» Микола Піддубний, ліквідатори району, вдови, діти чорнобильців, представники трудових колективів та  жителі громади, які не змогли залишитися байдужими до цієї дати.

У своїх виступах керівники району згадували про мирну весну 1986 року, яка принесла Україні смертельне лихо і забрала сотні тисяч життів, а також дякували ветеранам Чорнобиля за мужність, героїзм і самовіддачу, які вони проявили в ті тривожні дні.

- Тридцять років тому далеко не всі із вас знали, що це насправді за біда, і які будуть наслідки катастрофи. Проте з відчуттям великого лиха ви йшли у невідомість, у саме ядерне пекло і важко  навіть уявити,  що могло б  бути, якби ви  не ліквідували страшну небезпеку.  Як солдати на передовій, ви йшли на смерть заради майбутнього, - сказав Анатолій Храпаль, наголосивши, що цей подвиг має вічно жити у нашій пам’яті і стати гірким уроком для прийдешніх поколінь.

За  мужність і  професіоналізм, проявлені при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській   АЕС,   активну   громадянську    позицію   та   з нагоди     30-ї річниці аварії на ЧАЕС голова районної ради нагородив почесними грамотами районної ради земляків, учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих та після завершення заходу  поклали вінки та квіти до підніжжя пам’ятного знаку Героям - чорнобильцям Лохвиччини.



« повернутися до списку новин