Лохвицька районна рада

Десята сесія Лохвицької районної ради

Переглядів: 1088

1 грудня відбулося пленарне засідання десятої сесії Лохвицької районної ради сьомого скликання, у якому взяли участь голова райдержадміністрації, депутат районної ради Володимир Рязанов, сільські голови, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, представники ЗМІ.

На початку роботи голова районної ради Анатолій Храпаль представив на розгляд депутатів звіт  про свою діяльність за період з листопада 2015 по листопад 2016 року. У звіті голова районної ради приділив велику увагу  роботі постійних депутатських комісій та президії районної ради, участі депутатів у пленарних засіданнях сесій, проектній діяльності громад, участі районної ради у бюджетному процесі, функціонуванню районних програм, управлінню комунальною власністю територіальних громад району. Окрім депутатів районної ради Євгена Севастьянова, Петра Чорного, активну участь у обговоренні звіту взяли начальник Лохвицького РС ГУДСНС України в Полтавській області Олександр Сілютін, головний лікар Лохвицької ЦРЛ Віктор Бурлей, начальник відділу освіти РДА Тетяна Яковенко, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Інденко, начальник Лохвицького ВП ГУНП в Полтавській області Максим Романенко. Переважна більшість виступаючих позитивно оцінили роботу депутатського корпусу районної ради сьомого скликання і наголошували, що завдячуючи депутатам, голові районної ради та райдержадміністрації, за порівняно короткий проміжок часу зроблено чимало добрих справ для територіальних громад району. Після обговорення звіт голови районної ради було взято до відома.

Потому депутати заслухали звіт начальника фінансового управління райдержадміністрації Тетяни Клименко про виконання районного бюджету за 9 місяців 2016 року та внесли зміни до показників районного бюджету на 2016 рік.

Сесія внесла зміни до ряду районних програм, а саме: до районної Програми реалізації Концепції допризовної підготовки, військово – патріотичного виховання молоді та її призову до лав Збройних Сил України та інших військових формувань під час проведення мобілізації на  2016-2020 роки, до Програми економічного і соціального розвитку Лохвицького району на 2016 рік, до Програми правової освіти населення Лохвицького району на 2016-2020 роки.

Про стан боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності Лохвицького ВП ГУНП  в Полтавській області за 10 місяців 2016 року депутатів інформував начальник Лохвицького ВП ГУНП  в Полтавській області Максим Романенко. Депутати взяли до відома дану інформацію та рекомендували Лохвицькому ВП ГУНП  в Полтавській області вжити ряд заходів, спрямованих на попередження правопорушень.

Депутати обговорили та схвалили Програму економічного та соціального розвитку району  на 2017 рік. ЇЇ проект на розгляд депутатського корпусу представив начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури  райдержадміністрації Іван Яківець.

У зв'язку зі зміною адрес в результаті перейменування вулиць та змінами до Податкового кодексу України сесія погодила зміни до Статуту Лохвицької центральної районної лікарні, статутів загальноосвітніх навчальних закладів району і дитячих музичних шкіл району.  Було також затверджено контингент учнів дитячих музичних шкіл району на 2016-2017 навчальний рік.

Не знайшов підтримки депутатів проект рішення «Про зміни в організаційній структурі  КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги», який представив загалу головний лікар закладу Микола Лисенко. Думки депутатів щодо доцільності ухвалення даного рішення розділилися ще під час опрацювання даного питання в ході роботи постійних комісій районної ради. Активними в ході обговорення даного питання на пленарному засіданні були депутат районної ради Василь Бабій, голова райдержадміністрації, депутат районної ради Володимир Рязанов, сільський голова Корсунівської сільської ради Олександр Осадчий, головний лікар Лохвицької ЦРЛ Віктор Бурлей.

 Натомість депутати підтримали ряд питань, що стосуються комунальної власності територіальних громад району, а саме: про внесення доповнень до Положення про управління комунальною власністю територіальних громад району, про визначення органу  управління комунальних закладів культури Лохвицького району, про Положення про порядок призначення на посаду керівників комунальних закладів культури Лохвицького району за результатами конкурсного відбору, про придбання житла у комунальну власність територіальних громад району. Сесія прийняла одноголосне рішення надати в оренду службове жиле приміщення лікарю Лохвицької ЦРЛ. На придбання цього житла з районного бюджету було виділено кошти в сумі 400 тис.грн. Голова районної ради Анатолій Храпаль вручив Богдану Будьомку ключі від будинку та тепло привітав його родину  з новосіллям.

Було прийнято рішення підтримати звернення депутатів Решетилівської  районної ради Полтавської області  до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України,  прийняте дев’ятою сесією районної ради 26 жовтня 2016 року. Окрім того, депутати прийняли власне звернення  до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України,  в якому висловили свою позицію щодо перспективи фінансування у 2017 році видатків на оплату комунальних послуг, енергоносіїв по закладах освіти та охорони здоров’я,  оплату праці обслуговуючого персоналу освіти з місцевого бюджету.

Насамкінець було затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, наданих в оренду для ведення фермерських господарств та розпорядження голови районної державної адміністрації, прийняті у міжсесійний період.

Закриваючи пленарне засідання десятої сесії районної ради сьомого скликання, голова районної ради Анатолій Храпаль подякував депутатам за плідну роботу та запросив всіх присутніх 2 грудня о 14.00 год. у районний Будинку культури, щоб вшанувати працю обранців територіальних громад на урочистостях з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування. 



« повернутися до списку новин