Лохвицька районна рада

Відбулося засідання Координаційної ради

Переглядів: 1145

14 червня відбулося засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.

У зібранні, яке провів голова районної ради Анатолій Храпаль, взяли участь голова районної державної адміністрації Володимир Рязанов, заступник голови райдержадміністрації Олександр Єсіков, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Наталія Ющенко, міський голова Лохвицької міської ради Віктор Радько, сільські голови, землевпорядники рад.

Члени Координаційної ради розглянули три питання порядку денного, а саме:  «Про оподаткування окремих видів доходів громадян», «Про вимоги та проблеми експлуатації артсвердловин та водогонів, що постачають питну воду населенню району» та «Про обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області».

З інформацією «Про оподаткування окремих видів доходів громадян» виступила заступник начальника-начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб Гадяцької ОДПІ Тетяна Филь. Вона детально розповіла про порядок та особливості сплати земельного податку, озвучила проблеми, які на даний час існують в цій сфері. В  ході обговорення даного питання члени Координаційної ради та землевпорядники наголошували на важливості недопущення фактів безоплатного використання земель, оподаткування в повному обсязі доходів, отриманих від вирощування продукції на земельних ділянках.

Про вимоги та проблеми експлуатації артсвердловин та водогонів, що постачають питну воду населенню району доповів  начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління  Держпродспоживслужби у Лохвицькому районі Олег Закордонець. Він зупинився на проблемах водопостачання населення та якості питної води в районі, наголосив на необхідності утримання в належному технічному стані систем питного водопостачання на території сільських та міських рад.

Про обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області інформував  провідний спеціаліст районної ради, координатор районного ресурсного центру Василь Солонуха. Він розповів про новації обласного конкурсу, напрями, за якими розроблятимуться проекти у поточному році, обсяги співфінансування проектів-переможців по окремим категоріям учасників та закликав керівників громад до активної участі у конкурсі.



« повернутися до списку новин