Лохвицька районна рада

Восьма сесія районної ради сьомого скликання

Переглядів: 796

30 серпня під головуванням Анатолія Храпаля відбулось пленарне засідання восьмої сесії районної ради сьомого скликання. У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації, депутат районної ради Володимир Рязанов, перший заступник голови райдержадміністрації Ольга Папірненко, заступник голови райдержадміністрації Олександр Єсіков, голови міських, сільських рад району,  керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, районних служб, представники громадськості та ЗМІ.

На початку роботи було внесено зміни до порядку денного сесії. Так, за пропозицією розробника питання «Про районну цільову Програму комплексного розвитку лісового господарства «Ліси Лохвиччини на період 2016-2025 роки» депутати зняли з розгляду та направили проект рішення на доопрацювання. Разом з тим, районна рада включила до порядку денного сесії питання: «Про погодження призначення  директорів загальноосвітніх шкіл району», «Про затвердження проектно-кошторисної документації «Лохвицький районний Будинок культури та спортивний зал з обслуговуючими кімнатами при Лохвицькому районному Будинку культури по вул. Перемоги, 2, м.Лохвиця, Полтавської області – реконструкція даху, входів, утеплення фасаду, заміна вікон», «Про інвестиційний проект «Лохвицький районний Будинок культури та спортивний зал з обслуговуючими кімнатами при Лохвицькому районному Будинку культури по вул. Перемоги, 2, м.Лохвиця, Полтавської області – реконструкція даху, входів, утеплення фасаду, заміна вікон» та його співфінансування».

Своїм рішенням депутати погодили внесення змін до  Регламенту Лохвицької  районної ради сьомого скликання, відповідно до яких результати поіменного голосування, рішення ради будуть оприлюднюватися у визначені законом строки на нещодавно створеному офіційному веб-сайті районної ради.

Було вирішено ряд фінансових питань, які озвучила начальник фінансового управління райдержадміністрації Тетяна Клименко. Депутати  затвердили звіт про виконання районного бюджету за І півріччя  поточного року та граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів, комп’ютерів органами місцевого самоврядування,  а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок районного бюджету. Було також внесено зміни до  показників районного бюджету на 2016 рік.

Депутати заслухали, обговорили та взяли до відома звіт голови райдержадміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Лохвицького району на 2015 рік, районного бюджету та  про здійснення делегованих районною радою повноважень. Звітуючи перед депутатським корпусом, Володимир Рязанов, зокрема, сказав, що за звітний період вдалося досягти позитивних зрушень у реальному секторі економіки та у вирішенні соціальних проблем району. Так, у 2015 році отримано показник валової доданої вартості в сумі 9744344,2 тис.грн., що у 2,2 рази більше 2014 року та у 3,4 рази більше прогнозного показника Програми. Обсяг реалізованої промислової продукції за 2015 рік склав 1925,8 млн.грн., що на 72,9 % більше прогнозного показника Програми та на 76,9% більше обсягів за 2014 рік. Обсяг виробництва продукції сільського господарства по всіх категоріях господарств за 2015 рік  склав 591,9 млн. грн., що на 6,0 % менше  прогнозованого показника Програми, в тому числі: продукції рослинництва – на 8,0% менше, продукції тваринництва – 4,4% більше. Обсяг капітальних інвестицій склав 176,15 млн.грн., що на 32,6% менше в порівнянні з прогнозним показником Програми. 

Проведено ряд заходів, спрямованих на ремонт закладів освіти, охорони здоров’я, культури із залученням коштів бюджетів усіх рівнів на загальну суму 9,2 млн.грн.  На поліпшення стану існуючої мережі автомобільних доріг за рахунок бюджетів усіх рівнів освоєно  14,3 млн.грн. Середньомісячна заробітна плата за 2015 рік становила 3424,0 грн., що на 18,1% більше прогнозного показника Програми та на 17,2% більше  у порівнянні до попереднього року. Потягом 2015 року створено 66 нових робочих місць.

Разом з тим, голова районної державної адміністрації зауважив, що усвідомлює наявність в районі цілого ряду проблемних питань, над якими ще слід працювати. Він наголосив, що важливою умовою для їх вирішення є співпраця виконавчої та представницької гілок влади, сприяння депутатського корпусу, підтримка сільських та міських рад.

Найбільш активними під час обговорення звіту були депутати Олександр Цись, Микола Голінко, Михайло Ярмоленко, Михайло Євтодій, Петро Чорний, Сергій Грибовод, Анатолій Величко. Йшлося про необхідність збереження від руйнування великоваговим транспортом доріг району та їх ремонт, придбання житла для молодих лікарів, впорядкування земель на території району та ін.

         Депутати взяли до відома інформацію заступника керівника Лубенської місцевої прокуратури Віктора Фурси про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати  діяльності місцевої  прокуратури на території Лохвицького  району, затвердили   список присяжних Лохвицького  районного суду Полтавської області, погодили призначення директорів загальноосвітніх шкіл району та реорганізацію (шляхом перетворення) Бодаквянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Лохвицької районної ради Полтавської області у Бодаквянський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Лохвицької районної ради Полтавської області.   

            Було прийнято Програму розвитку та підтримки аграрного комплексу Лохвицького району  за пріоритетними напрямками на період до 2020 року та внесено зміни до ряду програм, а саме: Програми економічного і соціального розвитку Лохвицького району на 2016 рік; районної Програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями, ветеранів війни, учасників антитерористичної операції та найбільш вразливих верств населення на 2013-2020 роки; районної цільової соціальної програми захисту населення і територій Лохвицького району від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2016-2017 роки.

         Депутати одноголосно схвалили проект «Впровадження  інноваційних енергозберігаючих технологій в Лохвицькій центральній районній лікарні  (заміна  вікон)» для участі в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад Полтавської області та дали згоду в разі здобуття перемоги передбачити у  районному бюджеті  на 2017 рік кошти у сумі 300,0 тис.грн. для співфінансування даного проекту.

Для участі в регіональному конкурсному відборі інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році було схвалено інвестиційний проект «Лохвицький районний Будинок культури  та спортивний зал з обслуговуючими кімнатами при Лохвицькому районному Будинку культури по вул. Перемоги, 2, м.Лохвиця, Полтавської області – реконструкція даху, входів, утеплення фасаду, заміна вікон» та затверджено відповідну проектно-кошторисну документацію. У разі здобуття інвестиційним проектом перемоги в конкурсному відборі, депутати передбачили у районному бюджеті на 2017 рік кошти в сумі  1,5 млн.грн., що становить 25% кошторисної вартості для співфінансування проекту.

Депутати вирішили ряд питань, що стосуються управління майном комунальної власності територіальних громад району та затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, наданих в оренду для ведення фермерських господарств.

Загалом, із врахуванням зауважень і доповнень депутатів на пленарному засіданні восьмої сесії районної ради було схвалено 26 проектів рішень.

 

 



« повернутися до списку новин