Лохвицька районна рада

Відбулася чотирнадцята сесія районної ради

Переглядів: 880

22 червня відбулася чотирнадцята сесія районної ради сьомого скликання. Провів пленарне засідання голова районної ради Анатолій Храпаль. У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації, депутат районної ради Володимир Рязанов, перший заступник голови райдержадміністрації Ольга Папірненко, заступник голови райдержадміністрації Олександр Єсіков, депутат обласної ради, голова СВК «Токарі» Микола Бондар, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, сільські голови,  представники засобів масової інформації.

Перед початком роботи сесії голова районної ради Анатолій Храпаль, голова районної державної адміністрації Володимир Рязанов та депутати районної ради взяли участь в урочистому покладанні квітів до Меморіалу Землякам, полеглим на фронтах Великої Вітчизняної Війни з нагоди відзначення Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Після цього, вже в сесійному залі, пам’ять загиблих у роки Великої Вітчизняної  та в ході проведення АТО на Сході країни  вшанували хвилиною мовчання.

Приємним моментом стало нагородження Почесною грамотою Полтавської обласної ради  за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток територіальної громади, активну громадянську позицію та з нагоди 60-річчя від дня народження сільського голови Корсунівської сільської ради Олександра Осадчого. Анатолій Храпаль вручив ювіляру відзнаку та побажав міцного здоров’я та наснаги на довгі-довгі роки.

Голова районної ради також вручив начальнику Лохвицького РС ГУДСНС України в Полтавській області Олександру Сілютіну документи до нового рятувального обладнання, що було придбане за рахунок коштів районного бюджету. Олександр Сілютін подякував депутатському корпусу за постійну підтримку та розуміння потреб рятувальної служби.

Потому депутати сформували порядок денний,  включивши до нього два додаткові питання, що були напрацьовані в ході роботи постійних комісій районної ради, та виключивши питання  «Про затвердження технічної документації з нормативної  грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, які знаходяться  в адміністративних  межах  Сенчанської сільської ради (за межами населених пунктів) Лохвицького району Полтавської області».

Першим депутати розглянули питання «Про внесення змін до районного бюджету на 2017 рік». Про запропоновані зміни до головного фінансового документу району інформувала начальник фінансового управління РДА Тетяна Клименко. Не дивлячись на детальне вивчення даного питання напередодні, в ході  роботи постійних депутатських комісій, навколо нього виникла жвава дискусія. Свої критичні зауваження до проекту рішення висловили депутати Микола Голінко та Євген Севастьянов, який вніс пропозицію перерозподілити кошти, виділені на капітальний ремонт ганку та фоє адмінприміщення та виготовлення проектно-кошторисної документації для очистки озера (район Брідка), та направити їх на ремонт комунальної дитячо-юнацької спортивної школи. Однак дана пропозиція в ході голосування не отримала підтримки депутатів. Зрештою, було підтримано проект рішення у запропонованому вигляді, з урахуванням пропозиції депутата Валентини Дашковської.  

Депутати внесли зміни до районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2017 роки, районної Програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями, ветеранів війни, учасників антитерористичної операції та найбільш вразливих верств населення на 2013-2020 роки, районної Програми реалізації Концепції допризовної підготовки, військово–патріотичного виховання молоді, її призову до лав Збройних Сил України та інших військових формувань під час проведення мобілізації на  2016-2020 роки, затвердили у новій редакції Статут Лохвицької центральної районної лікарні, внесли зміни до складу комісії з розгляду питань надання одноразової грошової допомоги з районного бюджету.

Було одноголосно схвалено проект «Впровадження  інноваційних енергозберігаючих  технологій в Лохвицькій центральній районній лікарні (утеплення будівлі)» на обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області та в разі здобуття перемоги передбачили у районному бюджеті на 2018 рік кошти у сумі 600 тис.грн. для співфінансування проекту.

 Депутати розглянули та підтримали ряд питань, що стосуються управління майном комунальної власності територіальних громад району, а також затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки кількох земельних ділянок на території району.

У «Різному» виступили депутат обласної ради  Микола Бондар та депутат районної ради Сергій Грибовод, які звернули увагу присутніх на конфлікт навколо договорів оренди земельних ділянок, що виник у чотирьох сільських радах району внаслідок законодавчої колізії. Роз’яснення з даного питання надав  в.о. начальника Лохвицького ВП ГУНП в Полтавській області Олександр Свердан, який, зокрема, зазначив, що на даний час тривають слідчі дії щодо встановлення будь-яких фактів порушень чинного законодавства.

Окрім того, відбулося активне обговорення ситуації, що склалася на території Харківецької сільської ради та викликала соціальну напругу в громаді у зв’язку з проведенням будівельних робіт ТОВ «Харківецьке»  у с. Западинці.  Свої погляди на цю проблему висловили депутат районної ради Микола Голінко, представник ТОВ «Харківецьке» Анатолій Заславець та активісти з сіл Харківці та Западинці, які категорично вимагали припинити будівельні та будь-які інші роботи, що загрожують здоров’ю людей та забруднюють навколишнє середовище. Дане питання було взято на контроль головою районної ради та найближчим часом будуть напрацьовані шляхи його розв’язання.



« повернутися до списку новин