Лохвицька районна рада

Послаблення карантину не скасовує правил безпеки щодо COVID-19.

Переглядів: 698

Дотримуватися правил безпеки в умовах пандемії COVID-19 слід незалежно від того, діє карантин чи ні. Це необхідно як на індивідуальному, так і на груповому рівні, попри те що з 11 травня розпочалося  поступове послаблення карантинних обмежень.

Пам’ятайте, що знизити ризик зараження COVID-19 або подальшого поширення інфекції дозволять такі прості дії:

Використовуйте захисні маски. Регулярно і ретельно обробляйте руки дезінфектором із вмістом спирту не менше 60% або мийте їх теплою водою з милом протягом 20–40 секунд.

Тримайтеся від оточуючих на відстані не менше метра. Уникайте місць великого скупчення людей. Там набагато вища ймовірність опинитися в тісному контакті з людиною, інфікованою COVID-19 і важче дотримуватися дистанції.

За можливістю, не чіпайте очі, ніс і рот немитими руками. Ми торкаємося руками до багатьох поверхонь і вірус може потрапити на руки. Брудними руками ми можемо перенести вірус на слизові оболонки очей, носа або роту. Саме тому універсальна порада про миття рук така важлива.

Дотримуйтеся правил респіраторної гігієни дихання та кашлю. Під час кашлю чи чхання прикривайте рот або ніс згином ліктя або серветкою. Дотримуючись правил респіраторної гігієни, ви можете захистити оточуючих від ГРВІ, грипу та COVID-19.

Самоізолюйтеся до одужання, навіть якщо у вас легкі симптоми ГРВІ. Якщо вам необхідно вийти з дому, одягайте маску. Такі заходи допоможуть захистити ваше оточення від COVID-19 та інших вірусних захворювань.

Якщо у вас підвищилася температура, з'явилися кашель і утруднене дихання, подзвоніть до сімейного лікаря. Звернення до лікаря по телефону дозволить йому, за необхідності, оперативно направити вас до спеціалізованого лікувального закладу.

Люди від 60 років зараз мають перебувати вдома. Також вони мають утримуватися від контактів з іншими особами, окрім тих, з якими вони спільно проживають.

Люди поважного віку є в групі підвищеного ризику. Згідно зі статистикою ВООЗ, 95% жертв коронавірусу в Європі були віком понад 60 років.

За інформацією КНП “Лохвицький центр первинної медико-санітарної допомоги” Лохвицької районної ради в Лохвицькому районі на обліку самоізоляції станом на 13.05.2020 перебуває 13 осіб – стан їхнього здоров’я задовільний, хворих на коронавірус або осіб з підозрою на коронавірус на території району не зареєстровано.

Зараз надзвичайно важливо усім нам залишатися відповідальними. Не думати, що послаблення карантину – це привід забути про всі запобіжні заходи. Ще не час знімати маски та збиратися компаніями. Зачекаймо ще зовсім трішки.

Дотримуйтесь рекомендацій і будьте здорові!



« повернутися до списку новин