Лохвицька районна рада

Мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв голодоморів

Переглядів: 878

25 листопада на території Покровського міського кладовища відбувся мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв голодоморів за участю керівництва району, представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, організацій та установ, учнівської молоді, громадськості та засобів масової інформації.

Зі  словами скорботи перед присутніми виступили голова районної ради Анатолій Храпаль, заступник голови районної державної адміністрації Олександр Єсіков, міський голова Лохвицької міської ради Віктор Радько.  

Анатолій Храпаль у своєму виступі, зокрема, наголосив:

- Кожен із нас має різні політичні переконання і може по-різному оцінювати історію. Проте саме в цей день ми повинні відкинути всі політичні розбіжності та бути єдиними. Нас усіх має об’єднати  пам’ять про загиблих, що стали жертвами вчиненого комуністичним режимом геноциду. Це той мінімум, який ми маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а скоріше, для наших дітей. Бо саме спільна пам’ять будь-якого народу про такі великі національні трагедії робить його сильнішим та мудрішим, дає змогу уникнути страшних помилок у майбутньому. Саме зараз нам як ніколи потрібна така спільна пам’ять. Бо ворог знову намагається роз’єднати нас, посіяти у суспільстві розбрат та ворожнечу. Однак я вірю, що ми здатні вивчити уроки минулого, якими б важкими вони не були.

Пам'ять жертв голодоморів в Україні присутні вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти на братські могили часів голодомору 1932-1933 років. Насамкінець була відслужена поминальна панахида за всіма українцями, убієнними голодом.

 



« повернутися до списку новин