Лохвицька районна рада

ЗВЕРНЕННЯ до громадян Лохвицького району

Переглядів: 1305


Розпорядженням голови обласної ради від 02.06.2017 року №98 затверджено Положення про бюджет участі Полтавської області. Згідно з Положенням бюджет участі Полтавської області – це процес взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю, спрямований на залучення мешканців Полтавської області до участі в бюджетному процесі через подання проектів та проведення відкритого громадського голосування за такі проекти з подальшим фінансуванням для їх реалізації.

 

В цьому році сім проектів від громадян району були допущені до голосування та оприлюднені на офіційному сайті Полтавської обласної ради в рубриці «Бюджет участі».

Це такі проекти під номерами :

188 «Безпечний пішохід», м. Лохвиця, Полтавська область – бюджет проекту: 98512 грн.;

-134 Створення мобільного пересувного пожежного модуля на базі легкового автомобільного причепу в селі Білогорілка Лохвицького району- бюджет проекту: 62299 грн.;

-132 Облаштування дитячого майданчика в селі Білогорілка Лохвицького району -бюджет проекту: 98150 грн.;

-81 "Чисте озеро – на користь громаді", с. Сенча, Лохвицький район -бюджет проекту: 100000 грн.;

-49 Тренажери на відкритому повітрі в селі Сенча Лохвицького району- бюджет проекту: 99400 грн.;

-9 "Вуличний спорт для всіх", м. Лохвиця, Лохвицький район бюджет проекту: 100000 грн.;
-5 "Чиста річка - жива вода" м. Лохвиця, Лохвицький район бюджет проекту: 96000 грн.

Відповідно до Положення голосування за проекти розпочинається о 9.00 14 вересня та завершується о 17.00 30 вересня 2017 року.

Голосування за проекти здійснюється шляхом заповнення спеціального бланку голосування в електронному вигляді або на паперових носіях.

Одна особа може проголосувати не більше, ніж за три проекти.

Голосування в електронному вигляді здійснюється в електронній системі через онлайн-платформу «Громадський бюджет», посилання на яку розміщене на офіційному сайті Полтавської обласної ради в рубриці «Бюджет участі» шляхом авторизації особи за допомогою системи «BankID», електронного цифрового підпису або інших методів ідентифікації особи.

Голосування на паперових носіях здійснюється у пунктах супроводу бюджету участі за умови пред’явлення оригіналу паспорта громадянина України шляхом заповнення бланка голосування та ідентифікаційного коду.

Бланк для голосування можна отримати:

-       за посиланням -  Бланк голосування за проекти (архів .rar);

-       у пункті супровіду ( сільські, міські ради та районна рада).

Після завершення голосування рекомендованими до реалізації вважатимуться ті проекти, які набрали найбільшу кількість балів за рейтинговою системою, до вичерпання обсягу коштів, виділених на реалізацію бюджету участі Полтавської області на відповідний рік.

Локальна група з питань бюджету участі Лохвицької районної ради звертається до всіх громадян взяти активну участь у підтримці проектів шляхом голосування відповідно до Положення про бюджет участі Полтавської області.

         Дякуємо за розуміння.



« повернутися до списку новин