Лохвицька районна рада

Вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Переглядів: 866

15 лютого 2017 року у районному Будинку культури з нагоди 28 річниці виведення радянських військ з республіки Афганістан та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав пройшов тематичний захід «Знов пам’ять ожива вогнем пекучим». Перед його початком відбулося покладання квітів до пам'ятного знаку воїнам-афганцям.

Аби згадати загиблих та вшанувати живих героїв афганської війни, на тематичний захід завітали голова районної ради Анатолій Храпаль, перший заступник голови районної державної адміністрації Ольга Папірненко, заступник міського голови Лохвицької міської ради Сергій Шрамко,  військовий комісар Лохвицького районного військового комісаріату, майор Сергій Ніколаєнко,  голова Лохвицької районної організації ветеранів Афганістану Олексій Савченко, учасники бойових дій, родичі загиблих, представники трудових колективів району та засобів масової інформації.

- Рівно 28 років минуло з того часу, як закінчилась важка і жорстока афганська війна. Проте згадка про неї досі глибоким болем відгукується у серцях багатьох українців. Це трагедія і звитяга сотень тисяч солдат, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати… В цілому за майже десять років війни 160 тисяч  українців пройшли через пекло Афгану. На превеликий жаль, 12 тисяч матерів так і не дочекалися своїх синів додому, - сказав Анатолій Храпаль.

З особливою повагою голова районної ради згадав чотирьох наших земляків, жителів Лохвицького району, які назавжди залишились солдатами афганської війни. Світлу пам’ять Миколи Денисенка, Володимира Ткаченка, Юрія Горобця, Олександра Коваленка, а також інших полеглих героїв Афгану присутні вшанували хвилиною мовчання.

Всі виступаючі говорили слова щирої вдячності і поваги на адресу тих, хто пережив страшну війну, пройшовши через справжнє пекло, не втратив кращі якості людини, громадянина, патріота. Керівники району та міста дякували ветеранам Афгану за чесність, порядність, активність і небайдужість у нинішні непрості для країни часи. Анатолій Храпаль вручив почесні грамоти районної ради за  мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку, активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав учасникам бойових дій на території республіки Афганістан Олексію Савченку, Олександру Кузьменку та Володимиру Ярошу.

Тематичний захід продовжили номери художньої самодіяльності у виконанні аматорів районної сцени, творчого колективу Будинку культури та ветеранів Афганістану.

 



« повернутися до списку новин