Лохвицька районна рада

Гідність, окроплена кров’ю

Переглядів: 1030

 21 листопада голова районної ради Анатолій Храпаль, голова районної державної адміністрації Володимир Рязанов, міський голова Лохвицької міської ради Віктор Радько взяли участь у тематичному заході до Дня Гідності і Свободи «Євромайдан. Гідність, окроплена кров’ю».  

Віддати належну шану патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, до районного Будинку культури завітали трудові колективи району, учасники та очевидці революційних подій на Майдані, учасники АТО та члени їх родин, волонтери, учнівська молодь, представники громадськості та засобів масової інформації.

Вітаючи земляків зі святом, керівники району та міста у своїх виступах говорили про значимість цих подій у новітній історії України, про особисті враження від пережитого на революційному  столичному Майдані та про власне бачення майбутнього Української держави. Всі вони наголошували на тому, яку дорогу ціну Україна заплатила і досі продовжує платити за свою реальну незалежність і європейський вибір.

 - В цей день ми глибоко сумуємо за кожним втраченим життям, але водночас відчуваємо й гордість за кращих синів і дочок   України,   за   весь   наш   народ,   його  сучасне  й минуле. Адже історія України  знає    багато    трагічних  періодів,  коли  сам факт існування української нації був під загрозою. Та не дивлячись на все, ми зберегли себе як народ, зберегли свою історію, свою ідентичність, здобули незалежність і сьогодні  захищаємо її від посягань на Сході. Можливо, саме зараз, в ці хвилини, там знову йдуть у бій наші хлопці, для яких справедливість, гідність, свобода не просто слова, а сенс життя, - сказав голова районної ради Анатолій Храпаль.

Щоб краще згадати ті доленосні події, присутні мали змогу почути спогади самих євромайданівців та передивитися відео найважливіших моментів революції Гідності. Пам’ять героїв Небесної Сотні та учасників АТО, які віддали свої життя за Україну, глядачі вшанували хвилиною мовчання, а до підніжжя пам’ятника Героям України лягли живі квіти.



« повернутися до списку новин