Лохвицька районна рада

Відбулося пленарне засідання двадцятої сесії районної ради сьомого скликання

Переглядів: 1116

     25 квітня  відбулося пленарне засідання двадцятої сесії районної ради сьомого скликання. Вів засідання голова районної ради Анатолій Храпаль. У роботі пленарного засідання взяли участь  голова районної державної адміністрації, депутат районної ради Володимир Рязанов,  заступник голови райдержадміністрації Олександр Єсіков, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, сільські голови, голови ОТГ Віктор Радько та Віктор Лисий, представники засобів масової інформації, представники громадськості.

   Перед початком роботи голова районної ради привітав  з днем народження депутатів: Віктора Мельника, Володимира Рязанова, Надію Ольшанську, Юрія Прийму та Євгена Севастьянова.

   Депутати розпочали роботу з включення до порядку денного додаткових питань, що були напрацьовані в ході роботи постійних депутатських комісій, а саме: «Про прийняття транспортного засобу до спільної власності територіальних громад Лохвицького району», «Про передачу майна бюджетних закладів спільної власності територіальних громад Лохвицького району в комунальну власність територіальної громади Сенчанської сільської ради», «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, наданої в оренду гр. Шамрицькому Г.Г. для ведення  фермерського господарства, яка знаходиться за межами населених пунктів на території Гирявоісківецької сільської ради Лохвицького району Полтавської області», «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, які знаходяться за межами населених пунктів на території Пісківської сільської ради Лохвицького району Полтавської області», «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка знаходиться за межами населених пунктів на території Лучанської  сільської ради Лохвицького району Полтавської області» та «Про надання дозволу Лохвицькій ЦРЛ на придбання меблів».

        Сформувавши порядок денний, депутати перейшли безпосередньо до розгляду проектів рішень.  Першими були опрацьовані питання, що стосуються  районного бюджету. Про затвердження звіту про виконання районного бюджету за 1 квартал  2018 року   та про внесення змін до показників районного бюджету на 2018 рік  інформувала начальник фінансового управління районної державної адміністрації Тетяна Клименко.  Депутати  затвердили звіт про виконання бюджету за  1 квартал 2018 року по доходах у сумі  149 172 844 грн. та видатках у сумі 153 563 497 грн. а також внесли зміни до показників районного бюджету на 2018 рік.

             Після жвавого обговорення та  за результатами поіменного голосування  було підтримано наступні рішення: «Про Програму зайнятості населення Лохвицького району на 2018-2020 роки»,  «Про  районну  Програму  підтримки  діяльності  комунального підприємства  «Лохвиця друк»  на  2018-2019  роки».

           Депутати внесли  доповнення до Програми економічного і соціального розвитку Лохвицького району на 2018 рік,  до районної Програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями, ветеранів війни, учасників антитерористичної операції та найбільш вразливих верств населення на 2013-2020 роки.  Рішенням  сесії  було  внесено  зміни  до  районної   Програми «Територіальна оборона» на 2017-2019 роки.

         Після  обговорення та  голосування  було підтримано ряд  рішень: «Про внесення змін до Положення про надання одноразової грошової допомоги з районного бюджету», «Про створення комунальної установи «Лохвицький інклюзивно-ресурсний центр» Лохвицької районної ради Полтавської області», «Про створення Комунального підприємства «Добробут-сервіс» Лохвицької районної ради».

      Депутати погодили укладення трудових контрактів з керівниками суб’єктів господарювання комунальної власності територіальних громад району, зокрема із Лисенком Миколою Івановичем, головним лікарем Комунального некомерційного підприємства Лохвицький центр первинної медико-санітарної допомоги Лохвицької районної ради строком на 5 років та Мащенко Надією Вікторівною, директором комунального підприємства «Лохвиця друк», строком на 5 років; затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки кількох земельних ділянок на території району та рішенням сесії було надано дозвіл Лохвицькій ЦРЛ на придбання меблів для операційного блоку та хірургічного відділення.

        Останнім у порядку денному було питання про вибори заступника голови районної ради. Голова районної ради Анатолій Храпаль  запропонував кандидатуру Миколи Тарапати. За результатами таємного голосування, які оприлюднив голова лічильної комісії Микола Голінко, за цього кандидата віддали голоси 14 депутатів із 25, які взяли участь у голосуванні. Таким чином, заступника голови районної ради не  було обрано.

          Загалом на пленарному засіданні було розглянуто 34  питання в тому числі «Різне».

      У «Різному» виступив депутат районної ради Микола Голінко, який інформував присутніх про ситуацію що склалася у с. Западинці Харківецької сільської ради в ТОВ «Харківецьке» щодо функціонування  устаткування для змішування отрутохімікатів та роботи промислового майданчика без відповідних дозволів, а від імені жителів с. Корсунівка виступила Ольга Шевченко, яка озвучила звернення  мешканців села щодо відновлення автобусного сполучення Лохвиця-Корсунівка.

         Після того, як були розглянуті всі питання порядку денного, голова районної ради Анатолій Храпаль закрив пленарне засідання двадцятої  сесії  Лохвицької районної ради сьомого скликання.



« повернутися до списку новин