Лохвицька районна рада

Подвійне свято у громаді

Переглядів: 955

26 червня у м. Лохвиця відбулася знаменна подія - після капітального ремонту гостинно  відкрив двері районний Будинок культури. У відремонтованому приміщенні - світло, затишно і комфортно. Перших відвідувачів на вході зустрічає народний ансамбль бандуристок «Струни серця», всередині  на них чекає простора глядацька зала з новими зручними кріслами та ковроліном на підлозі, оновлена сцена з сучасним освітленням.

На урочистості з цієї нагоди, присвячені 20-й річниці ухвалення Конституції України, до Лохвиці завітали поважні гості -  Міністр агрополітики і продовольства України Тарас Кутовий, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, заступник голови-керівник апарату Полтавської облдержадміністрації Микола Білокінь. За давнім українським звичаєм їх зустрічали біля дверей господар та господиня в національному одязі із хлібом та сіллю. Прийшли привітати земляків зі святом і голова Лохвицької районної ради Анатолій Храпаль та голова районної державної адміністрації Володимир Рязанов.

У своїх виступах всі вони говорили про вагомість події у культурному житті району та щиро дякували тим, хто  долучився до цієї доброї справи.

- Ще зовсім недавно лохвичани могли тільки мріяти про такі кардинальні зміни. А нині, завдячуючи зусиллям нашого земляка, на той час народного депутата України Тараса Кутового, а також численних благодійників, ці зміни стали реальністю. Від імені громади я висловлюю глибоку вдячність всім, хто так чи інакше сприяв та допомагав у здійсненні капітального ремонту, а також звичайно тим,  хто своєю невтомною творчою працею  примножує культурну скарбницю нашої держави, - сказав у своєму вітальному слові голова районної ради Анатолій Храпаль та вручив почесні грамоти районної ради тим, хто вніс свій вклад у ремонт районного храму культури.

Незабутнім подарунком до свята для всіх лохвичан став концерт від майстрів сцени Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.В.Гоголя.

 

      

     

 

 

 

 



« повернутися до списку новин