Лохвицька районна рада

Відбулося пленарне засідання тридцять четвертої  сесії районної ради сьомого скликання

Переглядів: 1680

20 серпня у великому залі засідань районної ради відбулося пленарне засідання тридцять четвертої  сесії районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Анатолій Храпаль. У роботі пленарного засідання взяли участь голова Лохвицької районної державної адміністрації Тетяна Костенко, перший заступник голови  райдержадміністрації  Ольга Папірненко.

На пленарне засідання були запрошені  лише депутати і посадовці, які причетні до розроблення проєктів рішень,  дотримувалася  соціальна дистанція, перед входом в зал засідань проводився температурний контроль - медична сестра за допомогою електронного термометра вимірювала температуру.

Перед початком роботи відбулось вручення посвідчень про занесення на районну Дошку Пошани нашим землякам, які є гордістю  Лохвицького краю і  чиї портрети по праву зайняли почесне місце на районній Дошці  Пошани, та презентація книги, яка вийшла у світ завдяки підтримці депутатського корпусу районної ради, адже саме рішенням 31 сесії районної ради 7 скликання було виділено кошти на друк книг місцевих авторів.

Користуючись нагодою, голова районної ради Анатолій Храпаль  привітав  з днем народження депутатів, які відсвяткували їх у міжсесійний період та вручив ювілярам грамоти. Почесну грамоту районної ради: депутату Івану Писаренку, сільському голові Харківецької сільської ради Людмилі Тоцькій, секретарю Бербеницької  сільської ради Ніні Супрученко. Почесні Грамоти обласної ради отримали депутат районної ради Микола Тарапата та сільський голова Бодаквянської сільської ради Олександр Болотний; Грамоту обласної ради  - депутат Олександр Цись. Також, Почесну Грамоту обласної ради з нагоди відзначення Дня Незалежності України отримав голова районної ради Анатолій Храпаль.

До проєкту порядку денного  було додатково включено ще три питання: «Про надання згоди на безоплатне прийняття будівлі амбулаторії в с. Вирішальне у комунальну власність територіальних громад Лохвицького району», «Про створення тимчасової контрольної комісії районної ради», «Про заборону роботи гральних закладів» та знято з розгляду питання «Про ліквідацію Свиридівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Лохвицької районної ради Полтавської області», оскільки батьки погодились на індивідуальну форму навчання. Всього ж на розгляд депутатського корпусу представлено дев’ятнадцять питань, в тому числі «Різне».

Першим депутати розглянули питання «Про затвердження звіту про виконання районного бюджету за І півріччя 2020 року». Звіт  про виконання районного бюджету  за  І  півріччя 2020 року  було затверджено  по доходах у  сумі  96 251 681 грн. та  видатках у сумі           89 486 537 грн.

За результатами поіменного голосування, після обговорень, в яких взяли участь депутати Олександр Цись, Євген Севастьянов, Анатолій Храпаль, Петро Чорний, Юрій Прийма, Михайло Євтодій,  Анатолій Величко, Сергій Грибовод, депутати підтримали наступні рішення: «Звіт про результати діяльності комунальної установи «Лохвицький інклюзивно-ресурсний центр» Лохвицької районної ради Полтавської  області за 2019-2020 роки»; «Про внесення доповнень до Районної цільової соціальної програми захисту населення і територій Лохвицького району від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2020 роки»; «Про внесення змін до Програми  «Приміський автобус» Лохвицького району на 2019 – 2021 роки»; «Про внесення змін та доповнень до районної Програми «Опікуємося освітою» на 2018-2020 роки»; «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2020 рік»; «Про  безоплатну передачу  майна   комунального підприємства «Лохвиця друк» зі спільної власності територіальних громад Лохвицького району в комунальну власність територіальної громади Лохвицької міської ради»; «Про передачу   об’єкту  житлового фонду  спільної власності територіальних громад Лохвицького району в комунальну власність територіальної громади Лохвицької міської ради»; «Про затвердження Положення про конкурс  на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Лохвицької районної ради Полтавської області»; «Про надання дозволу на організацію передачі продуктів харчування  та продовольчої сировини, які утворилися в закладах загальної середньої освіти Лохвицької районної ради Полтавської області за час дії карантину,  пов'язаного з гострою респіраторною хворобою COVID-19»; «Про надання дозволу на організацію списання продуктів харчування та продовольчої сировини в закладах загальної середньої освіти Лохвицької районної ради Полтавської області»; «Про пониження ступеня та перейменування Погарщинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Лохвицької районної ради Полтавської області»; «Про затвердження розпоряджень голови районної державної адміністрації, голови районної ради»; «Про створення тимчасової контрольної комісії районної ради»; «Про надання згоди на безоплатне прийняття будівлі амбулаторії в с. Вирішальне у комунальну власність територіальних громад Лохвицького району».

Досить активним і тривалим був розгляд двох проєктів рішень «Про ліквідацію Гамаліївської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Лохвицької районної ради Полтавської області»  та  «Про  ліквідацію   Жабківської   загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Лохвицької районної ради Полтавської області», в якому взяли участь депутати: Петро Чорний, Олександр Цись, Василь Бабій, Євген Севастьянов,   Михайло Євтодій, Сергій Грибовод. Під час обговорення цих питань депутати заслухали представників батьківських комітетів, директорів шкіл, начальника відділу освіти РДА Тетяну Яковенко та першого заступника голови РДА Ольгу Папірненко. За результатами депутатського голосування ці проєкти рішень не знайшли підтримки серед депутатського корпусу і рішення не були прийняті. Також, депутати не підтримали проєкт рішення «Про заборону роботи гральних закладів».

У «Різному»  виступили  депутати районної ради Сергій Грибовод, який озвучив проблему надання безоплатних стоматологічних послуг на території району та Микола Голінко, який проінформував присутніх про проведену роботу  щодо скасування плати за транспортування газу, зокрема ознайомив присутніх з ухвалою Лохвицького районного суду про скасування судового наказу про стягнення заборгованості з мешканця Лохвицького району за транспортування газу

Після того, як були розглянуті всі питання порядку денного, голова районної ради Анатолій Храпаль закрив пленарне засідання тридцять четвертої сесії районної ради сьомого скликання. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися до списку новин