Лохвицька районна рада

Карантин послаблено - небезпека COVID-19 залишається.

Переглядів: 1463

Багато хто каже, нібито з початком літа та спеки поширення COVID-19 зупиниться. Насправді ж ризик захворіти влітку такий же, як і в іншу пору року. Епідемія не завершилась, вона й досі триває, вона й досі кожного дня вбиває людей.

Збільшення кількості хворих фіксується не тільки в Україні, а й по всьому світу. Це глобальна проблема, з якою зіткнулося людство.

Після поетапного послаблення карантину більшість українців вирішила, що його взагалі скасовано. Буденними явищами стали вечірки, масові заходи без дотримання основних правил. Про це свідчить невтішна статистика нових випадків захворювання на COVID-19. Це не просто цифри, це людські життя, які опинилися під загрозою.

Закликаємо вас дотримуватися правил карантину:

Використовуйте захисні маски. Регулярно і ретельно обробляйте руки дезінфектором із вмістом спирту не менше 60% або мийте їх теплою водою з милом протягом 20–40 секунд.

Тримайтеся від оточуючих на відстані не менше метра. Уникайте місць великого скупчення людей. Там набагато вища ймовірність опинитися в тісному контакті з людиною, інфікованою COVID-19 і важче дотримуватися дистанції.

За можливістю, не чіпайте очі, ніс і рот немитими руками. Ми торкаємося руками до багатьох поверхонь і вірус може потрапити на руки. Брудними руками ми можемо перенести вірус на слизові оболонки очей, носа або роту. Саме тому універсальна порада про миття рук така важлива.

Дотримуйтеся правил респіраторної гігієни дихання та кашлю. Під час кашлю чи чхання прикривайте рот або ніс згином ліктя або серветкою. Дотримуючись правил респіраторної гігієни, ви можете захистити оточуючих від ГРВІ, грипу та COVID-19.

Люди поважного віку є в групі підвищеного ризику. Згідно зі статистикою ВООЗ, 95% жертв коронавірусу в Європі були віком понад 60 років.

Зараз надзвичайно важливо усім нам залишатися відповідальними. Не нехтуйте рекомендаціями  МОЗ, стримайте поширення смертельної хвороби. Бережіть себе та своїх близьких!

 



« повернутися до списку новин