Лохвицька районна рада

Відбулося пленарне засідання двадцять третьої  сесії районної ради сьомого скликання.

Переглядів: 806


     25 жовтня  відбулося пленарне засідання двадцять третьої  сесії районної ради сьомого скликання. Вів засідання голова районної ради Анатолій Храпаль. У роботі пленарного засідання взяли участь  голова районної державної адміністрації, депутат районної ради Володимир Рязанов,  перший заступник голови райдержадміністрації Ольга Папірненко, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, сільські голови, депутат обласної ради Анатолій Власенко, представники засобів масової інформації, представники громадськості.

       Перед початком роботи голова районної ради привітав депутатів ювілярів: Олександра Греся, вручивши йому Грамоту обласної ради і Віктора Маркова та головного редактора районної газети «Зоря» Олександра Москаленка, які отримали почесні грамоти районної ради.

      Депутати розпочали роботу з включення до порядку денного додаткових питань, що були напрацьовані в ході роботи постійних депутатських комісій, а саме: «Про внесення доповнень до Програми економічного і соціального розвитку Лохвицького району на 2018 рік», «Про дозвіл на безоплатну передачу майна  з балансу Лохвицької центральної районної лікарні», «Про передачу  комунального закладу Лохвицької районної ради «Лохвицька дитяча музична школа  ім. І.О. Дунаєвського» та майна  із спільної власності територіальних громад Лохвицького району в комунальну власність територіальної громади Лохвицької міської ради»,  «Про затвердження  контингенту  учнів дитячих  музичних  шкіл  району на  2018-2019  навчальний рік»,  «Про затвердження технічної документації з нормативної  грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, які знаходяться  за межами населених пунктів на території  Яхниківської сільської ради  Лохвицького району Полтавської області», «Про затвердження технічної документації по перерозподілу земель на території Вирішальненської сільської ради Лохвицького  району Полтавської області».

    За результатами голосування депутати не підтримали включення до порядку денного питання «Про Звернення депутатів Лохвицької районної ради Полтавської області до Президента України щодо скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення», яке було внесене фракцією ВО «Батьківщина» районної ради за день до початку пленарного засідання та виключили з порядку денного  питання «Про Звернення депутатів Лохвицької районної ради Полтавської області  до Верховної Ради України».

     Сформувавши порядок денний, депутати перейшли безпосередньо до розгляду проектів рішень. Першим було опрацьовано питання, що стосується районного бюджету. Про затвердження звіту про виконання районного бюджету за 9 місяців   2018 року  інформувала начальник фінансового управління районної державної адміністрації Тетяна Клименко. Депутати  затвердили звіт про виконання бюджету за  9 місяців  2018 року по доходах у сумі  333 952 086 грн. та видатках у сумі 333 880 469  грн.

      Після жвавого обговорення, в якому взяли участь депутати: Володимир Рязанов, Анатолій Храпаль, Михайло Євтодій, Сергій Призь, Михайло Ярмоленко, Євген Севастьянов, Олексій  Маляренко та  за результатами поіменного голосування  було  підтримано наступні рішення: «Про внесення доповнень до Програми економічного і соціального розвитку Лохвицького району на 2018 рік», «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2018 рік», «Про затвердження Статуту Комунального некомерційного підприємства Лохвицька районна лікарня  Лохвицької районної ради та передавального акту», «Про внесення змін до рішення десятої сесії районної ради п'ятого скликання від 27.09.2007 р. «Про затвердження Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної власності територіальних громад району, мінімальних орендованих ставок за використання нерухомого майна спільної власності територіальних громад району», «Про дозвіл на списання основних засобів, що знаходяться на балансі КП «Лохвиця друк», «Про  дозвіл на безоплатну передачу майна  з балансу Лохвицької центральної районної лікарні», «Про передачу  комунального закладу Лохвицької районної ради «Лохвицька дитяча музична школа  ім. І.О. Дунаєвського» та майна  із спільної власності територіальних громад Лохвицького району в комунальну власність територіальної громади Лохвицької міської ради», «Про затвердження  контингенту  учнів дитячих  музичних  шкіл  району на  2018-2019  навчальний рік».

      Також, за результатами поіменного голосування депутати підтримали ряд рішень щодо затвердження технічної документації з  нормативної грошової оцінки кількох земельних ділянок на території району.        

       Знайшли підтримку депутатського корпусу і наступні питання, включені до порядку денного, а саме: Про Звернення депутатів Лохвицької районної ради Полтавської області до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області та Про Звернення депутатів Лохвицької районної ради Полтавської області до Полтавської обласної державної адміністрації та Полтавської обласної ради.

      Останнім у порядку денному було питання про звіт тимчасової контрольної комісії районної ради з питань проблем екологічного стану річок Лохвиця та Сула в Лохвицькому районі. Депутати заслухали інформацію голови тимчасової комісії Євгена Севастьянова про проведену роботу  та ознайомилися із напрацьованими матеріалами комісії.  

       Загалом на пленарному засіданні було розглянуто 19 питань.  

     Після того, як були розглянуті всі питання порядку денного, голова районної ради Анатолій Храпаль закрив пленарне засідання двадцять третьої сесії  Лохвицької районної ради сьомого скликання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




« повернутися до списку новин