Лохвицька районна рада

Пам'ять про Героя не згасає

Переглядів: 778

16 лютого голова районної ради Анатолій Храпаль взяв участь у відкритті меморіальної дошки на честь загиблого земляка, підполковника Служби безпеки України, випускника Лохвицької гімназії № 1 1995-го року Олега Миколайовича Коваленка. Його життя трагічно обірвалося рік тому, 16 лютого 2016 року, в зоні проведення АТО.

Пам’ятний знак встановили на фасаді гімназії, де навчався Герой, де його добре пам’ятають як кмітливого учня, гарного й веселого товариша. Саме однокласники та товариші загиблого і стали ініціаторами відкриття меморіальної дошки, зібрали необхідну для цього суму коштів.

- Всі учні, які колись навчалися в стінах школи, залишають по собі певну пам’ять. Олега Коваленка тут завжди пам’ятатимуть і шануватимуть як справжнього патріота, як  приклад мужності і героїзму. І ось ця  меморіальна дошка, встановлена сьогодні на стінах його рідної школи,  завжди буде тому підтвердженням, - сказав у своєму виступі голова районної ради Анатолій Храпаль.

На мітингу були присутні міський голова Лохвицької міської ради Віктор Радько, батько Героя Микола Коваленко, учні, вчителі та адміністрація гімназії. Всі виступаючі говорили зворушливі слова співчуття рідним і близьким покійного, лунали слова глибокої вдячності на адресу батьків та вчителів, які виховали Героя, звучали світлі спогади про нього.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого земляка, а також усіх військовослужбовців, які віддали життя у боротьбі за Україну.



« повернутися до списку новин