Лохвицька районна рада

Пленарне засідання 6 сесії Лохвицької районної ради

Переглядів: 850

19 травня під головуванням Анатолія Храпаля відбулося пленарне засідання шостої сесії Лохвицької районної ради сьомого скликання. У його роботі взяли участь депутат Полтавської обласної ради Анатолій Власенко, голова Лохвицької районної державної адміністрації, депутат районної ради Володимир Рязанов, сільські голови, керівники центральних органів виконавчої влади, управлінь, відділів райдержадміністрації, установ та організацій, представники засобів масової інформації.

На початку засідання депутати та запрошені вшанували хвилиною мовчання пам’ять земляка Валентина Чурікова,  який помер 7 квітня 2016 року після тяжкого поранення під час виконання бойового завдання у зоні  антитерористичної операції в м. Новгородське на Донеччині, а також всіх героїв, які віддали найдорожче заради миру на рідній українській землі.

Депутати внесли зміни до показників районного бюджету на 2016 рік, а також заслухали та затвердили звіт про виконання районного бюджету за І квартал 2016 року по доходах у сумі 67 394 ,7 тис. грн. ( з них по загальному фонду – 66 799,1 тис. грн., по спеціальному фонду – 595,6 тис. грн.), по видатках у сумі 60 828,8 тис. грн. (з них по загальному фонду – 60 263,7 тис. грн., по спеціальному фонду – 565,1 тис. грн.). Начальник фінансового управління Тетяна Клименко, зокрема сказала, що в порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 26 682,8тис.грн, ріст становить 65,5%, з яких 20 408,4 тис. грн.,- це кошти субвенції з державного бюджету. Виконання власних надходжень до загального фонду забезпечено в сумі 14 560,7тис.грн. (137,3%), перевиконання  становить 3 952,8 тис. грн. Найбільшу питому вагу в структурі власних надходжень займає податок на доходи фізичних осіб, виконання якого становить 137,4 відсотки.

         Депутати розглянули та затвердили кілька районних програм, а саме: Програму розвитку культури і туризму в Лохвицькому районі на 2016-2020 роки, районну Програму розвитку матеріально-технічної бази Лохвицької центральної районної лікарні на 2016-2020 роки, районну Комплексну програму профілактики правопорушень на 2016 – 2020 роки. Окрім того, зміни та доповнення внесені до  районної Програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями, ветеранів війни, учасників антитерористичної операції та найбільш вразливих верств населення на 2013-2020 роки, до Програми економічного і соціального розвитку Лохвицького району на 2016 рік, до районної Програми реалізації Концепції допризовної підготовки, військово – патріотичного виховання молоді та її призову до лав Збройних Сил України та інших військових формувань під час проведення мобілізації на  2016-2020 роки, до Районної цільової соціальної програми захисту населення  і території Лохвицького району від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2016-2017 роки, до  районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2017 роки.

Було також внесено зміни до Положення про  постійні комісії районної ради в частині складання головами постійних комісій своїх повноважень та у зв’язку зі створенням депутатської фракції «Партія простих людей Сергія Капліна» прийнято рішення увести до складу президії районної ради голову фракції, депутата районної ради Сергія Грибовода.

Головний редактор районної газети «Зоря» Олександр Москаленко інформував про реформування друкованого засобу масової інформації Лохвицької районної газети «Зоря» та редакції «Редакція Лохвицької районної газети «Зоря», співзасновником яких є Лохвицька районна рада. Відповідно до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», районній раді необхідно вийти зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації «Зоря» з перетворенням редакції у суб'єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості газети. 

Депутати затвердили  проектно-кошторисну документацію «Відновлення гідрологічного режиму р. Сула в Лохвицькому районі Полтавської області» та прийняли ряд рішень, що стосуються управління майном комунальної власності територіальних громад району.

Депутатський корпус затвердив технічної документацію з нормативно-грошової оцінки земельних ділянок, наданих для ведення фермерського господарства на території Яхниківської, Сенчанської, Токарівської сільських рад та земельної ділянки державної власності для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка знаходиться  в адміністративних  межах  Лохвицької міської ради (за межами населеного пункту).

Останнім у порядку денному було питання про вибори заступника голови районної ради. Голова районної ради Анатолій Храпаль  запропонував кандидатуру Юрія Прийми, голови депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у районній раді. За результатами голосування, які оприлюднив голова лічильної комісії Василь Бабій, за цього кандидата віддали голоси 15 депутатів із 30, які взяли участь у голосуванні. Таким чином, заступника голови районної ради було не обрано.

Загалом на пленарному засіданні було розглянуто 25 питань.

У "Різному" депутат районної ради Анатолій Величко оприлюднив звернення виборців свого округу стосовно порядку формування закупівельних цін на молоко, а депутат Михайло Євтодій порушив питання дотримання роботодавцями Конституції України, Кодексу законів про працю України.



« повернутися до списку новин