Лохвицька районна рада

Відбулися урочистості з нагоди Дня захисника України

Переглядів: 806

13 жовтня у районному Будинку культури відбулися  урочистості та тематичний концерт «Сурми мужності і відваги» з нагоди відзначення Дня захисника України. На святковий захід завітали військовослужбовці, представники трудових колективів, громадських організацій району, матері та члени родин загиблих учасників антитерористичної операції на Сході.

Зі сцени прозвучали вітання очільників району - голови районної ради Анатолія Храпаля,  першого заступника голови районної державної  адміністрації Ольги Папірненко та голови Лохвицької міської ради Віктора Радька. Привітати земляків зі святом прийшли також військовий комісар Лохвицького районного військового комісаріату, майор Сергій Ніколаєнко та заступник отамана Лохвицького козацького полку, полковник українського козацтва Микола Пономаренко.

Голова районної ради Анатолій Храпаль у своєму виступі, зокрема, відзначив, що це свято з’явилося в нашому календарі цілком закономірно, адже 14 жовтня з давніх-давен вважалося святом українського війська, святом нашої мужності і слави. Два роки тому своїм указом Президент України повернув цю добру традицію в наше життя. Відтоді і назавжди день 14-го жовтня символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу і дарує упевненість, що все в Україні буде добре, бо над нами – захист Покрови, Матері Божої.

- У переддень знаменного свята від імені усієї громади я низько вклоняюся нашим героям сьогодення, солдатам нового українського війська, яке народилося у тяжких боях з російськими терористами і сильне не лише своєю зброєю, але й потужним патріотичним духом, - сказав голова районної ради.

Про історичні традиції вшанування українського війська говорили й інші виступаючі, підкреслюючи, що козацька Покрова у свідомості народу асоціюється з такими поняттями, як військова честь, доблесть, мужність і лицарство. 

Військовий комісар Лохвицького районного військового комісаріату Сергій Ніколаєнко у своєму виступі наголосив, що славні традиції багатьох поколінь захисників Батьківщини нині достойно продовжують  учасники антитерористичної операції на Сході. Він нагородив нагрудними знаками наших земляків, учасників АТО за виконання бойових завдань під час проходження військової служби в зоні АТО, взірцеве виконання своїх обов’язків та проявлені при цьому мужність, героїзм, самовідданість та вірність присязі.  

Глядачі стоячи, зі сльозами на очах, зустріли Валентину Чурікову, матір загиблого на Сході героя. Військовий комісар Лохвицького РВК вручив жінці орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким відповідно до указу Президента посмертно був нагороджений її син, Валентин Чуріков, за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Присутні вшанували пам’ять всіх , хто загинув за Україну, хвилиною мовчання, а до підніжжя Меморіалу землякам, полеглим на фронтах Великої Вітчизняної війни, пам’ятних знаків «Героям України» та «Козакам Лохвиччини» були покладені квіти.

Упродовж святкового заходу зі сцени лунали побажання міцного здоров’я, родинного благополуччя, незламної віри та мирного неба. Всі виступаючі бажали, щоб Пресвята Богородиця накрила Україну і її захисників своїм Покровом, а творчі колективи районного Будинку культури подарували глядачам чудову концертну програму.

                  

 



« повернутися до списку новин