Лохвицька районна рада

Урочистості до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Переглядів: 690

15 лютого 2019 року у районному Будинку культури з нагоди 30 річниці виведення радянських військ з республіки Афганістан  та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав пройшов тематичний захід «А біль Афгану навіки в часи минулі повертає».

Аби згадати загиблих та вшанувати живих героїв афганської війни, на тематичний захід завітали голова районної ради Анатолій Храпаль, голова районної  державної адміністрації Володимир Рязанов, начальник відділення забезпечення Лохвицького районного військового комісаріату, майор Андрій Дятленко,  голова Лохвицької районної організації ветеранів Афганістану Олексій Савченко, учасники бойових дій, родичі загиблих, представники трудових колективів району та засобів масової інформації.

- Цього року ми відзначаємо 30-річчя з дня виведення військ з Афганістану та  віддаємо шану всім героям, чиє життя трагічно обірвалося  у  горах Афгану. З особливим щемом у серці низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю наших земляків, які назавжди залишились солдатами тієї війни. Це Микола Денисенко, Володимир Ткаченко, Юрій Горобець, Олександр Коваленко, які вічно житимуть у серцях рідних людей, у спогадах бойових друзів, у пам'яті нащадків. - сказав Анатолій Храпаль.

Всі виступаючі говорили слова щирої вдячності і поваги на адресу тих, хто пережив страшну війну, пройшовши через справжнє пекло, не втратив кращі якості людини, громадянина, патріота.

Керівники району дякували ветеранам Афгану за чесність, порядність, активність і небайдужість у нинішній непростий час для України та вручили медалі «Честь, Мужність,Пам'ять.» від Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).

Тематичний захід продовжили номери художньої самодіяльності у виконанні аматорів районної сцени, творчого колективу Будинку культури та ветеранів Афганістану.

Завершився тематичний захід  покладанням  квітів до підніжжя пам'ятників воїнам-афганцям та «Героям України», пам'ятних знаків землякам загиблим у часи Другої світової війни та в зоні проведення антитерористичної операції.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися до списку новин