Лохвицька районна рада

Відбулося пленарне засідання тридцять другої позачергової сесії районної ради сьомого скликання

Переглядів: 622

       17 березня  у великому залі засідань районної ради відбулося пленарне засідання тридцять другої позачергової сесії районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Анатолій Храпаль. У роботі пленарного засідання взяли участь голова Лохвицької районної державної адміністрації, депутат районної ради Володимир Рязанов, перший заступник голови  РДА  Ольга  Папірненко,  головний   лікар КНП Лохвицька РЛ Віктор Бурлей та головний лікар КНП Лохвицький ЦПМСД Микола Лисенко.

     До проєкту порядку денного позачергової сесії були включені чотири  надзвичайно важливі для всієї громади питання.

       Першим депутати одноголосно підтримали проєкт рішення «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2020 рік», відповідно до даного рішення буде здійснено перенаправлення коштів на придбання засобів захисту для районної лікарні   в сумі  199 000 грн.   та  центру первинної  медико-санітарної допомоги 199 000 грн., які будуть використані для попередження виникнення та поширення на території Лохвицького  району гострої гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19. Також на поповнення резервного фонду районного бюджету направлено 152 000 грн.

       Депутати заслухали, обговорили та підтримали наступні проєкти рішень: «Про затвердження змін до фінансового плану Комунального некомерційного підприємства Лохвицький центр первинної медико-санітарної допомоги Лохвицької районної ради на 2020 рік», «Про затвердження змін до фінансового плану Комунального некомерційного підприємства Лохвицька районна лікарня Лохвицької районної ради на 2020 рік», «Про внесення змін до Програми «Приміський автобус»  Лохвицького району на 2019 -2021 роки».

        У «Різному» було обговорено важливе та актуальне для нашого краю та всієї країни питання, що стосується захворювання на коронавірус COVID-19 та профілактичні методи для   захисту   від   цієї хвороби.  Зокрема,   головний   лікар КНП Лохвицька РЛ Віктор Бурлей проінформував присутніх про готовність лікарні та медичного персоналу до можливого поширення на території району коронавірусу, наголосив про необхідність дотримування правил особистої гігієни та запроваджених карантинних заходів. Також Віктор Бурлей зазначив, що базовою лікарнею, до якої будуть направлятися хворі на коронавірусну інфекцію  визначено Миргородську районну лікарню і випадків захворювання на COVID-19 в Лохвицькому районі не зафіксовано, навіть захворювання на сезонний Грип та  Грві  тримається  на   рівні  і  не  перевищує епідеміологічний поріг.  А   головний  лікар КНП Лохвицький ЦПМСД Микола Лисенко проінформував про роботу первинної ланки в умовах карантину та наголосив, що до сімейних лікарів в разі необхідності консультації слід звертатися за мобільними телефонами, які вказані у підписаних деклараціях. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                 



« повернутися до списку новин