Лохвицька районна рада

Відбулася двадцять шоста сесія районної ради сьомого скликання.

Переглядів: 727

     14 та 15 березня 2019 року відбулася двадцять шоста сесія районної ради сьомого скликання.                     Провів  засідання голова районної ради Анатолій Храпаль. Участь у роботі сесії взяли  голова районної державної адміністрації, депутат районної ради Володимир Рязанов, перший заступник голови районної ради Ольга Папірненко, заступник голови райдержадміністрації Олександр Єсіков,  начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, голови міських, сільських  рад, представники  засобів масової інформації.

       Перед початком пленарного засідання депутати та запрошені хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблих  українських добровольців,  які серед перших  стали на захист територіальної цілісності нашої держави, адже саме 14 березня відзначався День українського добровольця.  

    Також, користуючись нагодою голова районної державної адміністрації, депутат районної ради Володимир Рязанов вручив голові районної ради Анатолію Храпалю Грамоту Полтавської обласної ради з нагоди святкування 50 річчя від дня народження.

   Депутати сформували порядок денний сесії, включивши ряд додаткових питань, які були опрацьовані та рекомендовані для внесення на розгляд сесії після засідань постійних депутатських комісій районної ради, а саме: «Про внесення доповнень до Програми економічного і соціального  розвитку Лохвицького району на 2019 рік»; «Про внесення змін до районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2018-2020 роки»; «Про внесення змін до районної Комплексної  програми соціального захисту і соціального забезпечення населення району на 2013-2020 роки»; «Про Програму «Приміський автобус» Лохвицького району на 2019 – 2021 роки»; «Про затвердження Програми фінансової підтримки діяльності Лохвицького районного суду на 2019 рік»; «Про створення госпрозрахункового стоматологічного відділення Комунального некомерційного підприємства  Лохвицька районна лікарня Лохвицької районної ради»;  «Про внесення змін та затвердження штатного розпису  комунальної  установи «Лохвицький  інклюзивно-ресурсний центр» Лохвицької районної ради Полтавської області в новій редакції»; «Про добровільну відмову від  права постійного користування земельною ділянкою  за адресою: м. Лохвиця, вул.Перемоги,6.»; «Про затвердження технічної документації по перерозподілу земель на території Токарівської сільської ради Лохвицького  району Полтавської області»; «Про звернення депутатів Лохвицької районної ради до релігійних православних громад Лохвиччини щодо подолання розколу в українському православ'ї та приєднання до Православної Церкви України».

   Всього до розгляду на пленарному засіданні було внесено 32 питання, в тому  числі «Різне».

   Першими депутати заслухали звіт голови райдержадміністрації Володимира Рязанова про виконання Програми економічного і соціального розвитку Лохвицького району на 2018 рік, районного бюджету та про здійснення  делегованих районною радою повноважень та затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2018 рік  по доходах у сумі  437 613 678 грн. та видатках у сумі 449 825 692 грн., який представила начальник фінансового управління районної державної адміністрації Тетяна Клименко. Також депутати заслухали інформацію начальника Лохвицького ВП ГУНП в Полтавській області «Про стан боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності Лохвицького відділу поліції за 2018 рік», яку озвучив заступник начальника Лохвицького відділу поліції ГУНП у Полтавській області Володимир Бобоня.

  Депутати внесли зміни та доповнення до районної Програми реалізації Концепції допризовної підготовки,  військово–патріотичного виховання молоді,  її призову до лав Збройних Сил України та інших військових формувань під час проведення мобілізації на  2016-2020 роки; до районної  Програми  «Територіальна оборона» на  2017-2019 роки; до Програми розвитку дорожнього господарства Лохвицького району на 2019 - 2020 роки.

     Досить активним було обговорення ряду питань: «Про внесення змін до Програми поводження з твердими побутовими відходами у Лохвицькому районі на період 2018 - 2021 роки» та «Про внесення змін та доповнень до Програми охорони довкілля Лохвицького району на 2017 -2021 роки», в якому взяли участь депутати: Володимир Рязанов, Сергій Призь, Михайло Євтодій, Микола Голінко, Олексій Маляренко, Михайло Ярмоленко, Петро Чорний, Юрій Прийма, Сергій Грибовод та заступник голови райдержадміністрації Олександр Єсіков і  начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури  райдержадміністрації Іван Яківець. На першому пленарному засіданні проект рішення «Про внесення змін та доповнень до Програми охорони довкілля Лохвицького району на 2017-2021 роки» не знайшов підтримки серед депутатського корпусу, але під час другого пленарного засідання, після повторного включення до порядку денного,  дане питання було розглянуто та підтримано більшістю голосів.  

  Під час розгляду питань «Про затвердження проектно-кошторисної документації по об’єкту будівництва «Відновлення  гідрологічного  режиму та екологічного  стану  р. Сула в   Лохвицькому   районі  Полтавської області. Коригування робочого проекту»  та  «Про затвердження проектно-кошторисної документації по об’єкту будівництва «Відновлення  гідрологічного  режиму та поліпшення санітарного стану  р. Сулиця в м.Лохвиця і  Лохвицькому   районі  Полтавської області», які представив начальник управління комунальною      власністю територіальних громад району Юрій Український, від депутатів поступили  пропозиції завершити роботу, адже представлені питання викликали активне обговорення та дискусію, які не дали змогу продовжити роботу двадцять шостої сесії районної ради. Тому голова районної ради Анатолій Храпаль вніс пропозицію продовжити пленарне засідання наступного дня, яка  і була підтримана депутатським корпусом.

  Під час другого пленарного засідання двадцять шостої сесії районної ради сьомого скликання депутати розглянули та підтримали наступні проекти рішень: «Про внесення змін до переліку об’єктів  комунальної власності територіальних громад району»; «Про затвердження проектно-кошторисної документації по об’єкту будівництва «Відновлення  гідрологічного  режиму та екологічного  стану  р. Сула в   Лохвицькому   районі  Полтавської області. Коригування робочого проекту»; «Про затвердження проектно-кошторисної документації по об’єкту будівництва «Відновлення  гідрологічного  режиму та поліпшення санітарного стану  р. Сулиця в м.Лохвиця і  Лохвицькому   районі  Полтавської області»; «Про прийняття  у комунальну власність територіальної громади Лохвицького  району  будівлі  колишньої  школи  земської трикомплектної»; «Про надання згоди на   прийняття  службового  транспорту  медичних працівників  у комунальну  власність  територіальних громад Лохвицького району»; «Про затвердження технічної документації по перерозподілу земель на території Токарівської сільської ради Лохвицького  району Полтавської області»; «Про звернення депутатів Лохвицької районної ради до релігійних православних громад Лохвиччини щодо подолання розколу в українському православ'ї та приєднання до Православної Церкви України».

    Депутати своїм рішенням затвердили ряд спільних розпоряджень голови районної  державної адміністрації та районної ради прийняті у міжсесійний період.

       Після того, як були розглянуті всі питання порядку денного, голова районної ради Анатолій Храпаль закрив пленарне засідання двадцять шостої  сесії Лохвицької районної ради сьомого скликання.



« повернутися до списку новин