Лохвицька районна рада

Вшанували 100-річчя Української революції

Переглядів: 922

17 березня з нагоди відзначення подій Української революції 1917-1921 років, зокрема 100-річчя створення Української Центральної Ради, відбулося урочисте покладання квітів до погруддя Великого Кобзаря за участю керівництва районної ради та райдержадміністрації, міської ради, представників структурних підрозділів районної державної адміністрації, трудових колективів, представників громадських організацій і учнівської молоді.

Голова районної ради Анатолій Храпаль звернувся до присутніх з короткою промовою та наголосив, що Українська революція 1917–1921 років – це один із найважливіших і найскладніших періодів в історії нашого народу ХХ століття, який став вершиною національно-визвольної боротьби українців. Початок революції пов’язаний зі створенням Української Центральної Ради на чолі з Михайлом Грушевським 17 березня 1917 року. В ході революційних подій український народ уперше після століть бездержавності створив суверенну національну державу з усіма належними ознаками: територія, кордони, символи, органи влади, військо, гроші, мова. Вперше відбулося об’єднання в одній соборній державі східних і західних українських земель.

 Анатолій Храпаль підкреслив, що сучасна Українська держава є спадкоємицею унікальних державницьких традицій, що були закладені сто років тому, в буремну революційну добу початку ХХ століття.

- Здобутки революції та причини її поразки мають стати для нас важливим уроком на нинішньому етапі боротьби за державність, суверенітет та територіальну цілісність України, -  сказав голова районної ради.



« повернутися до списку новин