Лохвицька районна рада

Мітинг-реквієм в урочищі Шумейкове

Переглядів: 871

       21 вересня голова районної ради Анатолій Храпаль відвідав Меморіальний комплекс  воїнам Південно-Західного фронту в урочищі Шумейкове, де відбувся мітинг-реквієм та перепоховання невідомих солдат часів ІІ світової війни.

      - Десятиліття відділяють нас від страшного побоїща, свідком якого стала лохвицька земля. Та скільки б не минуло часу ми в неоплатному боргу перед мільйонами тих солдат, хто стояв до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися з неї живим. Наш обов’язок - ніколи не забувати про героїчні сторінки історії нашого народу й про ту страшну ціну, яку заплатило старше покоління за наше право на життя, зазначив у своєму виступі Анатолій Храпаль.

      Після мітингу відбулося  поховання трьох невідомих солдат, останки яких було знайдено Лохвицькою районною молодіжною пошуковою організацією «Щит»  в урочищі Шумейкове та поблизу села Лучка.

     Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів, а до підніжжя величного монументу в знак вічної шани та пам’яті лягли квіти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися до списку новин