Лохвицька районна рада

Вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Переглядів: 973

20 лютого, в  День Героїв Небесної Сотні,  біля погруддя Тарасу Шевченку відбувся мітинг за участі  голови районної ради Анатолія Храпаля, заступника голови районної державної адміністрації Олександра Єсікова, міського голови Лохвицької міської ради Віктора Радька.

Відзначити третю річницю подій на Майдані прийшли представники політичних партій, громадських організацій, волонтери, учасники Революції Гідності та антитерористичної операції на Сході, учнівська молодь та мешканці міста.

- Довгих три місяці наша країна жила Майданом, разом із ним журилася і раділа, молилася і вірила, співаючи національний гімн. Саме там, на Майдані, чи не вперше за всі роки незалежності, ми згадали, що ми - браття, що ми один народ і могутня, сильна нація. Бідних і багатих, юнаків і людей поважного віку, вчителів зі Львова і шахтарів з Донецька об’єднало бажання жити у вільній країні. За покликом серця всі вони поспішали на Майдан, знаючи, що можуть не повернутися додому. Без сумніву, добре знали про це і герої Небесної сотні, однак сміливо йшли під кулі ворога, щоб захистити майбутнє, - сказав у своєму виступі голова районної ради Анатолій Храпаль.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні, а також всіх, хто загинув за Україну. Поминальну  панахиду за загиблими відслужив настоятель храму Іоана Хрестителя отець Всеволод.

Після мітингу відбулася церемонія покладання квітів до погруддя Тараса Шевченка.

                

 



« повернутися до списку новин