Лохвицька районна рада

Відбулася тринадцята позачергова сесія районної ради сьомого скликання

Переглядів: 1106

27 квітня відбулося пленарне засідання тринадцятої позачергової сесії районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Анатолій Храпаль. Участь у роботі пленарного засідання взяли голова районної державної адміністрації, депутат районної ради Володимир Рязанов, його перший заступник Ольга Папірненко, заступник голови райдержадміністрації Олександр Єсіков, керівники структурних підрозділів РДА, голови міської та сільських рад, представники ЗМІ.

 Перед початком роботи Анатолій Храпаль наголосив, що пленарне засідання  вперше відбувається в оновленому після ремонту залі засідань. Змінилися і деякі організаційні моменти - кожен депутат районної ради має власне, визначене, комфортне місце роботи у сесійному залі,  а поіменне голосування відбуватиметься за допомогою електронної системи «Рада. Голос».  Голова районної ради подякував депутатському корпусу за розуміння і підтримку, завдяки яким і стали можливими всі ці зміни. 

- Сподіваюся, що вони сприятимуть більш плідній та ефективній роботі на користь територіальних громад району, а також створять нову, конструктивну та ділову атмосферу в сесійному залі, - сказав Анатолій Храпаль та відкрив пленарне засідання тринадцятої позачергової сесії районної ради сьомого скликання.

Депутати сформували порядок денний пленарного засідання, включивши до нього додаткові питання: «Про внесення змін до Регламенту Лохвицької районної ради 7 скликання», «Про затвердження Положення про Лохвицьку районну премію імені академіка І.Ф. Прокопенка в новій редакції», «Про ліквідацію районного дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Олімпія» та з метою подальшого доопрацювання виключили питання «Про створення Комунального підприємства Лохвицької районної ради  «ТРК «Астра ТВ».

Потому депутати перейшли безпосередньо до розгляду питань. Було затверджено звіт про виконання районного бюджету за І квартал 2017 року по доходах у сумі 135 805 959 грн. та видатках у сумі 130 642 542 грн., а також внесено зміни до показників районного бюджету на 2017 рік.

Депутати обговорили та взяли до відома звіт голови районної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Лохвицького району на 2016 рік, районного бюджету та про здійснення  делегованих районною радою повноважень та інформацію начальника Лохвицького ВП ГУНП  в Полтавській області Максима Романенка «Про стан боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності Лохвицького ВП ГУНП в Полтавській області».

Депутати затвердили ряд районних програм, а саме: районну Програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2017-2021 роки, Програму часткового відшкодування кредитів, отриманих жителями Лохвицького району і ОСББ (ЖБК) на впровадження енергозберігаючих заходів та придбання сучасних альтернативних газовим котлів у 2017-2020 роках, Комплексну програму розвитку освітньої галузі Лохвицького району на 2017 рік, Районну цільову програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки, районну Програму підтримки діяльності громадських організацій ветеранів і інвалідів війни та праці, воїнів-інтернаціоналістів, чорнобильців, ветеранів Збройних Сил України та  ветеранів органів внутрішніх справ на 2017-2018 роки.

У зв’язку із перейменуванням села було прийнято рішення про внесення змін до Статуту загальноосвітнього навчального закладу Лохвицької районної ради Полтавської області та перейменовано Луценківську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів Лохвицької районної ради Полтавської області на Жабківську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів Лохвицької районної ради Полтавської області.

Депутати затвердили проектно-кошторисну документацію «Будівництво гідротехнічної споруди на р.Сула в с.Млини  Лохвицького району Полтавської області» кошторисною вартістю 12818732, 00 грн та визначили замовником робіт по проекту управління комунальною власністю територіальних громад району.

Було погоджено призначення керівників комунальних закладів культури Лохвицького району, а саме: Кудряшова Віктора Володимировича на посаду директора Лохвицького краєзнавчого музею ім. Г.С. Сковороди, Тарапати Миколи Васильовича на посаду директора Лохвицького районного Будинку культури та Пономаренко Людмили Дмитрівни на посаду директора Лохвицької районної централізованої бібліотечної системи.

Депутати визначилися з кандидатурами представників від Лохвицького району для роботи у Госпітальній раді Північного госпітального округу Полтавської області, делегувавши для роботи головного лікаря Лохвицької центральної районної лікарні Віктора Бурлея, заступника головного лікаря Комунального закладу «Лохвицький центр первинної медико-санітарної допомоги» Олену Максимову, депутата Лохвицької районної ради Василя Бабія.

За ініціативою депутатських фракцій ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» депутати прийняли звернення до Президента України щодо недопустимості введення щомісячної абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

Активно обговорювалася доцільність прийняття рішення «Про створення тимчасової контрольної комісії районної ради», яке ініціював депутат районної ради Петро Чорний. У підсумку голосування рішення про створення тимчасової контрольної комісії районної ради було прийнято із врахуванням змін, запропонованих депутатом Лідією Борисенко.

Окрім того, було підтримано ряд питань, що стосуються управління майном комунальної власності територіальних громад району, а також земельні питання.

У «Різному» слово мали депутати районної ради Олександр Галика та Євген Севастьянов. 



« повернутися до списку новин